Konkurs za letnju praksu u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrasturkture

Još malo vremena je ostalo za prijave na konkurs za letnju praksu u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrasturkture.

Univerzitet u Beogradu – Centar za razvoj karijere u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture poziva studente Građevinskog, Saobraćajnog, Mašinskog, Elektrotehničkog, Arhitektonskog, Rudarsko – geološkog, Fakulteta bezbednosti, FON-a, Pravnog, Matematičkog, Geografskog, Ekonomskog, Poljoprivrednog, Filološkog, Fakulteta političkih nauka  da se prijave za obavljanje stručne prakse u sektorima i organima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, javnim preduzećima i stručnim ustanovama i agencijama iz resora ministarstva.

U letnjem ciklusu (jul – septembar 2018.) planirana je realizacija prakse za ukupno 180 studenata. Najviše mesta otvoreno je za studente tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu, a među institucijama koje su otvorile najveći broj mesta nalaze se „Aerodrom Nikola Tesla“, „Infrastruktura Železnice Srbije“, „AirSERBIA“ kao i sektori i organi Ministarstva.

Prijavljivanje za drugi ciklus stručne prakse traje do 17. juna 2018. (17. jun u 23:59) i vrši se isključivo elektronskim putem na portalu www.studentskapraksa.com. Potrebno je da student napravi korisnički nalog u zoni za studente i doda svoju biografiju, a zatim da odabere željenu poziciju iz baze praksi i izvrši prijavu. Studenti koji su se već registrovali na portalu ne moraju to da rade ponovo, već samo da odaberu praksu za koju žele da se prijave.

Studenti koji budu odabrani za obavljanje prakse u prvom ciklusu, moći će da obave praksu tokom perioda od 2. jula do 28. septembra 2018. godine. Trajanje prakse biće definisano za svakog studenta u skladu sa zahtevima odgovarajućeg studijskog programa i u dogovoru sa supervizorima prakse iz preduzeća i ustanova koje učestvuju u programu.

Stručna praksa u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture realizuje se drugu godinu za redom na osnovu potpisanog protokola o saradnji između Univerziteta u Beogradu i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Planirano je da se tokom godine praksa realizuje u tri ciklusa. Do sada je praksu u okviru ovog programa obavilo oko 400 studenata.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: