Wolfram na petom Pozitivnom koncertu

Peti Pozitivan koncert biće održan u Novom Sadu 26. novembra 2016. u klubu The Quarter. Pored već najavljenog Piknika, na koncertu će nastupati još jedan novosadski bend, Wolfram.

Ulaznice će uskoro biti u pretprodaji, a broj ulaznica je ograničen zbog kapaciteta kluba. Prvih 50 ulaznica biće pušteno u prodaju po promotivnoj ceni od 400 dinara, nakon čega će se prodavati po ceni od 500 dinara. Na dan koncerta ulaznice će koštati 600 dinara.

Wolfram je bend iz Novog Sada nastao u aprilu 2011. godine. Osnovali su ga Dušan Prentović (bubnjevi/perkusije), Marko Dorić (gitara/vokal/klavijaure/programer) i Aleksandar Apić (bas/vokal/gitara).

Vremenom se u postavu pridružuju Branislav Božanić (gitarista) i Jana Zurovac (vokal). Nakon jednog albuma po članu, višegodišnjeg iskustva sviranja koja polako doseže jednu deceniju i mnoštva svirki na velikim i malim binama, muzika benda vremenom je prerasla u beskompromisnu mešavinu melodije, rifa i elektronike. Zbog spoja žanrova kao što su post metal/rock, psychedelic, stoner, sludge, industrial, alternative, electronica… samoinicijativno su iskovali naziv svog pravca – acid metal.

Bend je ove godine izdao i trenutno promoviše album prvenac „Music Of The Heathen“ koji je okarakterisan kao „dašak svežeg vazduha na alternativnoj sceni Balkana koji zaslužuje da ode dalje u svet.“ Trenutno rade na drugom albumu.

Koncert organizuje Udruženje Prevent u partnerstvu sa Udruženjem Remiks u okviru kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv side. Podršku u realizaciji koncerta pružila je Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: