Vivaldi Journey – koncert Ansambla Metamorfozis

Vivaldi Journey u izvođenju Ansambla Metamorfozis jedno je od onih muzičkih putovanja koje uvek i snažno mami osmeh na licima kako slušalaca, tako i izvođača.

Vivaldijeva vanvremenska muzika moćno svedoči ne samo o geniju jednog od najvećih baroknih majstora, već savremenom slušaocu predstavlja lik i duh čoveka koji je i sam beskrajno uživao i radovao se slažući svoje note. Vivaldi Journey je ujedno i prilika da se beogradskoj publici predstave solistički blistavi talenti članova ansambla Metamorfozis.

I tako, ostajući veran svojim programskim opredeljenjima, Metamorfozis se i nadalje afirmiše kao savremen i fleksibilan muzički sastav otvoren za različita nova iskustva i inovativni pristup scenskom izrazu. Sviraju veliku i uvek rado slušanu muziku minulih vremena, ali i dela savremenih autora svih generacija sa kojima dele zajedničko oduševljenje plemenitim zvukom.

Saša Mirković je jedna od najinteresantnijih i najsvestranijih muzičkih ličnosti koje deluju na našem umetničkom nebu. U njegovim rukama viola dobija sasvim novo značenje kao solistički instrument i postaje izvor stalne i sveže inspiracije za mnogobrojne savremene kompozitore.

Saša Mirković (1)

Tokom svoje koncertne karijere, kao solista, član kamernih ansambala i orkestara nastupao je u Srbiji, Crnoj Gori, Italiji, Mađarskoj, Rumuniji, Grčkoj, Švajcarskoj, Španiji, Francuskoj, Nemačkoj, Islandu, SAD, Kanadi, Austriji, Australiji, Novom Zelandu, Hong Kongu, Švedskoj, Finskoj, Holandiji, Rusiji, Norveškoj, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji…
Saša je osnivač i umetnički direktor Ansambla Metamorfozis, solo violista regionalnog No Borders Orchestra i deluje kao profesor na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu.

www.sashamirkovichviola.com

Koncert Vivaldi Journey biće održan 8. marta, od 20h u Mikser House-u.
Ulaznice se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima GIGS TIX-a, po ceni od 400 dinara, dok će na dan samog koncerta ulaznice biti po ceni od 500 dinara.
SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: