Vinča: Koncert u čast Nelsona Mandele

Nakon serije muzičkih dešavanja održanih tokom prethodna dva meseca, koncertna sezona u autonomnom kulturnom centru Egzoprostor u Vinči se nastavlja, ovoga puta u vidu događaja pod nazivom “Dan Nelsona Mandele”.

U subotu 18. jula sa početkom u 19 časova, pored reke Dunav održade se koncerti grupa Rif Iz Beograda i The Socks iz Velike Plane, dok de za didžej program biti zadužena mlada umetnica Princess of Zion iz Beograda. Ova manifestacija se održava povodom Međunarodnog dana Nelsona Mandele, praznika koji se od 2009. godine održava širom sveta, a ovo de biti prvi proslava u Vinči. Za one koji nisu znali, legendarni predsednik Južne Afrike i borac za ljudska prava, Nelson Mandela je 2008. godine proglašen za počasnog građanina grada Beograda.

The Socks (Velika Plana)

Soksi su iz Velike Plane i okupili su se tokom leta 2007. godine. Muzika koju sviraju je fuzija čvrstog gitarskog rocka, melodičnog hardcorepunka i roots reggae dub zvuka. Ne ograničavaju se previše stilovima i žanrovima, ali neki okviri ipak postoje. Tokom prethodnih godina neprekidno su nastupali, putovali, stvarali muziku i organizovali koncerte, a pritom, kako sami kažu, imali sredu da upoznaju ogroman broj divnih ljudi i podele binu sa puno sjajnih underground umetnika iz raznih krajeva sveta.

socks3

Rif (Beograd)

Rif je autorski punk, rock sastav koji dolazi iz Beograda. Ved duži niz godina nastupaju širom Srbije, a svojim energičnim nastupima do sada su okupilii i brojnu vernu publiku. Do sada su snimili nekoilko singlova, među kojima se ističu “U trendu”, “Koraci”, “Clown”, “Bolje sutra”, “Tmina” I Veyo Vay. Karakteriše ih tvrdi punk zvuk sa primesama ska i new wave zvuka, uz sjajne vokale i modne tekstove. Grupu čine Billy, Johnny, Deky, Sofy i Fanky.

rif

Princess of Zion (Beograd)

Jedna od tek nekoliko dama na domadoj rege sceni, Princess of Zion aka Kaya selecta, dolazi iz Beograda. Pušta kvalitetan rege zvuk, počev od lovers rock-a do modernog roots reggae-a. Do sada je nastupala na brojnim mestima u gradu, rame uz rame sa umetnicima kao što su Irie FM, Hornsman Coyote, Gaggie Selecta, Tresha, Igooman i drugi. Na programu: Punk, Rock, Ska, Reggae

kaya

Ulaz: 100 dinara

Adresa: Nikole Pašida 98, 11351, Vinča
http://facebook.com/egzoprostor http://facebook.com/nesvrstanaumetnost

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: