Vikend na Filozofskom

Kakve su igračke imala deca tokom praistorije? Šta se učilo u antičkim školama? Zašto Kupidon nikada nije odrastao? Kako su se deca družila pre kompjutera i video igara? Zašto Zlatokosa nije „dama“? Ko u vrtiću odlučuje? Ko su uzori i idoli mladih? Kako se odrasta i posle 18-te? Da li je naša evolucija isključivo prirodan proces?

Ako vam se ova pitanja čine interesantnim, posetite nas na Filozofskom fakultetu u Beogradu 26. decembra i pronađite odgovore.

Tema novogodišnjeg izdanja Vikenda na Filozofskom je odrastanje. Profesori i studenti sa različitih odeljenja će, kroz interaktivne izložbe i radionice, predstaviti na koje se načine njihove naučne oblasti mogu baviti temom koja nam je svima bliska.

Pored upoznavanja sa naukama kojima se bavimo, tokom Vikenda na Filozofskom imaćete priliku i da:

  • pogledate dokumentarni i igrani program bioskopa pripremljen posebno za ovaj događaj
  • slušate muziku koju će, sa DJ pulta, puštati profesori sa Filozofskog
  • saznate sve što vas zanima o studijskim grupama, studentskim aktivnostima i naučnim izdanjima sa Filozofskog fakulteta u Beogradu
  • učestvujete u humanitarnoj akciji „I knjiga je lek“
  • povedete svoje dete, malu drugaricu ili drugara na jedno putovanje kroz odrastanje u različitim epohama!

U okviru Vikenda na Filozofskom, organizuje se i foto konkurs za srednjoškolce pod nazivom „Digitalno odrastanje“. Pošaljite fotografiju kojom ćete predstaviti delić svog života između 14. i 18. godine, čime se bavite i kako provodite svoje vreme…

Fotografiju snimljenu fotoaparatom, mobilnim telefonom ili kompjuterskom kamerom, pošaljite na vikendnafilozofskom.konkurs@gmail.com najkasnije do 21. decembra 2015. godine. U tekstu mejla napišite svoje ime i prezime, kao i školu iz koje dolazite. Najzanimljivije fotografije biće odštampane kao deo izložbe „Odrastanje“, a sve će biti projektovane u toku novogodišnjeg izdanja manifestacije Vikend na Filozofskom.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: