VEZTAX I Hardverski vas vode na najbolji techno after u gradu

Beograđani će ove nedelje 30. aprila uživati od pet sati ujutru u pravoj jutarnjoj tehno deliciji jer će dorćolski klub KPTM ugostiti Veztax-a, slovenačkog disk džokeja koji je obišao gotovo celu kuglu i koji je zaslužan za organizovanje niza legendarnih zabava u Sloveniji i Hrvatskoj ,a domaću podršku pružiće DJ Hardverski.

VEZTAX je na sceni od ranih 90-tih godina, kada je DJ profesiji pristupio sa velikim entuzijazmom.

Njegova sjajna DJ veština, u kombinaciji sa odličnim izborom ploča, ubrzo ga odvode u klubove i na festivale širom Evrope. Nastupao je sa vrhunskim imenima, kao sto su Carl Cox, Umek, Luke Slater, DJ Rush, Jeff Mills, Valentino Kanzyani. 

Iako se dokazao kao sjajan mastor na velikim i masovnim dešavanjima, kaže da lično više voli male, intimnije prostore za nastup. Uvek je bio pripadnik onih muzičara koji jasno biraju „svoj put“, pre nego da prate slepo gomilu.

Njegovo ime danas je pravi sinonim za energičan DJ nastup. Imao je tu čast da svojim setovima otvori koncerte grupa Placebo i Depeche mode u Sloveniji, što svedoči o tome koliko je uspešan u svojoj profesiji. 

Vlasnik je dve izdavačke kuće, „Vezotonik“, dobro pozicionirane tehno etikete, kao i „Glorio Music“, koja služi kao platforma za njegove eksperimentalnije projekte. Nastupajući pod imenom „Veztax“, ali i pod svojim alter egom „Glorio Veztacci“, jedno je nesumljivo: on nam uvek donosi energičan, poletan, techno i house zvuk, ne robujući nijednom brendu ili trendu u muzičkoj industriji!

Hardverski je na domačoj sceni prisutan više od 20 godina i za to vreme nastupao je po mnogim popularnim klubovima i festivalima u Srbiji i inostranstvu. Svoju karijeru započeo je kao techno izovđač i tom zvuku ostaje dosledan do danas. Mix pult delio je sa mnogim istaknutim velikanima elektronske scene kao što su Chris Liebing, Valentino Kanzyani, Umek i mnogi drugi. Nikada nije previše napora ulagao u produkciju jer ga nije inspirisala na kreativnost koju na svojstven način ispoljava dok uživo miksuje numere na licu mesta, iz tog razloga nikada nećete doživeti njegova dva ista nastupa. Uživa da svojim setovima na (ne)očekivan način usija dancefloor  upravo ga taj vajb i specifična neverbalna komunikacija sa publikom pokreće i inspiriše da pomera granice. Kada je kreativnost za mix pultom u pitanju, godine aktivnog bavljenja DJ-ingom na tri kontinenta pomogla su mu da na specifičan način izoštri čula i uživa u energiji koju prenosi i na dancefloor.

Poslednjih godina postao je poznat upravo po maratonskim all night setovima koji traju i duže od 10 sati, a najduži koji je do sada radio trajao je neverovatnih 25 sati!

Iako uživa u energiji velikih dešavanja, nikada nije krio da mu posebnu satisfakciju pričinjavaju manji prostori zbog bližeg i neposrednijeg kontakta sa ljudima.

Više o ovom događaju možete pročitati na Facebook event-u:

https://www.facebook.com/events/417552848601727/

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: