Takmičenje u bacanju bumeranga „BUMFest“, 13. maja u Nišu!

Učenici i profesori Mašinsko tehničke škole „15.maj“ u saradnji sa Ambasadom Australije u Beogradu i ove godine organizuju takmičenje u bacanju bumeranga „BUMFest“ u sklopu koga se organizuje finale takmičenja u bacanju bumeranga.

„Ove godine smo uveli mnogo novina na sam dan festivala. Jedna od tih novina je i učešće studenata na našem događaju. Tako da ove godine imamo 23 finalista, koji su učenici osnovnih ili srednjih škola, ali imamo i studente“- izjavila je direktorka Mašinske škole „15.maj“, Slavica Jukić.

Jedna od novina na festivalu je i takozvana „Zelena soba“, koju uređuju učenici ove škole, a u kojoj će se razgovarati sa gostima festivala. Takođe, od ove godine na štandovima biće prezentovano sve ono što radi Mašinsko tehnička škola „15.maj“.

 „Na sam dan festivala možemo da najavimo veoma zanimljiv sadržaj. Leontinin dečiji hor „Čarolija“ sa preko 30 učesnika će izvesti pravi mini koncert, a nakon hora očekujemo i nastup plesne grupe Jugran, koju naše nišlije vole i to nije sve. Učenici naše škole za sam dan festivala, koji se održava 13.maja planiraju da se javljaju uživo sa terena preko emisije „UŽIVO“, koju sami uređuju i vode učenici treće i četvrte godine. Ulazak na festival će biti moguć sa dva mesta, dok će svi ostali delovi biti ograđeni“- pojasnila je direktorka neke od novosti na ovogodišnjem festivalu.

U planu je održavanje dve promo aktivnosti: „Boom Fest karavan“, koji će biti održan 10. maja na Trgu Kralja Milana  i „Flajer u ruke informacija zapisana.

Idejni tvorac festivala, Ivan Nogić nije ni slutio da će mala školska ideja prerasti u pravu Nacionalnu atrakciju:

„Kada sam pre četiri godine otišao kod tadašnjeg direktora sa svojim predlogom, nisam ni slutio da će ta manifestacija dostići ovakav status, koji sada ima. Zaista mi je drago što su nišlije i svi ostali posetioci prepoznali značaj i inovativnost ovog festivala te nam dali podršku“- izjavio je Ivan Nogić, profesor mašinskih predmeta u TŠ „Prota Stevan Dimitrijević“.

Festival „BUMFest“ u sklopu koga se organizuje finale takmičenja u bacanju bumeranga, jedinstveno na Balkanu održava se 13.maja.2015. od 11.30h na platou ispred logora „Crveni Krst“ (Beogradska 22, 18000 Niš). Festival organizuju učenici i profesori Mašinsko tehničke škole „15.maj“ uz podršku Ambasade Australije, kompanije Capital Australis, Nimusica, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Grada Niša, Opštine Crveni Krst, TŠ „Prota Stevan Dimitrijević“ iz Aleksinca i drugih sponzora. Festival će svečano otvoriti Nj.E. Džulija Patriša Fini, Ambasadorka Australije u Srbiji. Njoj će ujedno to biti drugi put da posećuje ovakav festival.

Na sajtu festivala (www.bumfest.co.vu) već je postavljena konačna lista svih sadržaja, kao i plan na kome možete videti kako će izgledati prostor na kome se odvija takmičenje. Festival je prisutan i na društvenim mrežama. Zvanični tag festivala je #boomfestnis

Dođite na plato ispred logora „Crveni Krst“, da zajedno promovišemo sport i bumerang!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: