Svi „Putevi“ vode na… Besplatan koncert Irie FM!

Najbolji mladi bend po oceni Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije – „Irie FM“ će održati besplatnu svirku za Beograđane.

Osim što su nedavno izglasani za naj-mladi sastav po stručnim mišljenjima kolega muzičara, Irie FM ranije je proglašen i za nabolji evropski rege bend. Ta veoma laskava titula za Vukašina Markovića i ostatak Irie FM ekipe došla je pre nekoliko godina i pomogla da se za srpsku alternativnu scenu pročuje i na inostranom tržištu. A numera iz tog perioda „Mystic Twilight“ je među mnogim poklonicima ovog zvuka smatrana za himnu. Nakon toga, ovaj sastav malo „beži“ od svog izvornog rege zvuka i tekstove na engleskom zamenjuje pesmama na maternjem, srpskom jeziku.

Pesme „Svi“, „Kliziš“ i „Putevi“ uvele su „Irie FM“ i u koketiranje sa drugim žanrovima, na prvom mestu sa novim pop zvukom. Sad kombinuju različite tradicionalne pristupe pop muzici, i povezuju ih, bez mnogo osvrta na žanr, tako da „Irie FM“ zvuk varira od pesme do pesme.

– Sad imamo jednu novu dimenziju, novu publiku, nova prijateljstva, nove reakcije. Propevali smo i na srpskom, pošto je jednostavno to došlo na red. Razvijamo se u više pravaca i osluškujemo kuda to sve ide – objasnio je nakon promena lider benda Vukašin Marković.

Osam članova, jedna dama, “ multi-task“ muzičari, kreativci, okupljeni oko jedne ideje – kreiranje „nove“ muzike koja ima direktan pristup svojoj publici, najavljuju u pondeljak od 19 časova na platou ispred TC „Ušće“ koncertno veče za pamćenje. Ulaz je slobodan.
SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: