Slatka prošlost Beograda

U sredu 30. septembra, sa početkom u 18 časova, u Manakovoj kući, ne propustite "Slatku prošlost Beograda" i demonstraciju majstora tradicionalnog bombondžijskog zanata.

U sklopu ovogodišnje manifestacije Dani Evropske baštine 2015,  koja će biti održana u drugoj polovini septembra, učestvovaćemo prvo na Konferenciji “Tehnika i tehnologija kroz vreme”, koja će biti održana 25-26. septembra u Etnografskom muzeju u Beogradu, a zatim i sa naročitim, dinamičnim programom “Slatka prošlost Beograda” koji dan kasnije u Manakovoj kući.

“Slatka prošlost Beograda” je spoj interdisciplinarnog predavanja o poslasticama koje su pravljene i kušane na tlu Beograda od srednjeg veka do početka Velikog rata i mini radionice na kojoj ćemo u saradnji sa Radionicom za izradu bombona i ratluka “Bosiljčić” praviti jedan od njihovih karakterističnih proizvoda.

Program je deo projekta Živeti prošlost 2 ~ Gastronomija Srbije Novog veka, koji Artis centar realizuje u saradnji sa Etnografskim muzejom u Beogradu.

Predavač je istoričarka umetnosti, pisac i gastroheritolog Tamara Ognjević, a demonstratori na radionici braća Bosiljčić, majstori tradicionalnog bombondžijskog zanata, vlasnici najstarije beogradske radnje za proizvodnju bombona i ratluka.

Ulaz slobodan.

Izvor: Artiscenter.com

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: