sHpiritus mOvens: Ovi francuski ulični banditi su muzikom napali migrante, a sada će i nas!

Sastav “sHpiritus mOvens”, urbani ulični muzički banditi koji su letos besplatnom svirkom sve oduševili i izmamili osmehe migrantima u Savamali, održaće u četvrtak (22.10) veliki koncert povodom 10 godina postojanja benda!

Osnova sastava “sHpiritus mOvens” su francuski valceri i šansone, ali tu ima mesta i za sve bliske tonove od lisabonskog fada, preko kažen muzike Nju Orleansa, pa do rokačine Mano Negre i Haustora. Ovaj veoma zanimljiv spoj domaća publika će, povodom proslave 10 godina benda, imati priliku da čuje u četvrtak u Peronu u Savamali. Može se reći da Movens imaju pravi vašar instrumenata, pošto će na bini biti čak četiri trube, klarinet, harmonika, gitara, bas, saksofon, violina, flauta, daire, usna harmonika…

– Pošto je ovo specijalna, rođendanska prilika, dolazimo u proširenom sastavu sa čak 13 članova. Tako da očekujemo pravu eksploziju energije, sa obe strane bine. Nadamo se da će čaršija dobrano razmrdati kukove i da ćemo napraviti lepu uvertiru za Marka Gangbangera i Ognjena Krstića – poručuje Slobodan Manojlović, pevač, gitarista i perkusionista grupe. 

spiritus movens

Inače, “sHpiritus mOvens” su poznati po svom društvenom i dobročiniteljskom angažovanju kako za izbeglice, tako i za najstarije i najmlađe sugrađane.

– Letos smo održali koncert kod Autobuske stanice u Savamali, kako bi pokazali solidarnost sa izbeglicama, a inače i nekoliko puta ranije smo svirali istim povodom. Takođe, muzikom pružamo podršku i starijim sugrađanima, pa redovno idemo i besplatno sviramo po staračkim domovima – kaže Manojlović.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: