RING THE ALARM Nezavisni festival urbane i DIY kulture, 1. i 2. jul 2016, AKC Egzoprostor, Vinča

UNU vas poziva na Ring the alarm, nezavisni festival urbane i DIY kulture, koji će se održati u Egzoprostoru u beogradskom naselju Vinča, 1. i 2. jula 2016. godine. Ring the alarm će tokom dva dana, na magičnoj lokaciji na desnoj obali reke Dunav, u neposrednoj blizini čuvenog arheološkog lokaliteta Belo brdo, okupiti čak 18 domaćih i inostranih drum n bass, reggae i hiphop izvođača.

Oživljavanje urbane kulturne scene u beogradskom predgrađu, umrežavanje domaćih i inostranih autora, kao i promocija turističkih potencijala Beograda i Gradske opštine Grocka, samo su neki od ciljeva festivala Ring the alarm. Smeštanjem festivala u Vinču umesto u centar grada, organizacija nastoji da podstakne dalju decentralizaciju kulture, kao i aktiviranje novih festivala i prostora kulture na gradskoj periferiji.

Iz tog razloga, Ring the alarm je osmišljen da služi kao platforma koja povezuje afirmisane regionalne i domaće hiphop, reggae, drum’n’bass umetnike, i pruža priliku za afirmisanje mladih izvođača koji su tek u usponu. Ovo će biti podstrek ne samo za stvaraoce koji žive u ovom delu grada, već i prilika za lokalnu publiku da se upozna sa umetnicima koje do sada nisu imali prilike da čuju. Tokom dva dana festivala, predstaviće se i brojni stvaraoci i nezavisne organizacije iz Srbije i regiona.

Prvog dana festivala nastupiće Nemanja Kojić, poznatiji kao Hornsman Coyote, trombonista i pevač kultnog Eyesburn-a, jedan od najistaknutijih regionalnih rege autora. Hornsman Coyote je do sada sarađivao sa brojnim domaćim i inostranim izvođačima, kao što su Jah Mason, Lutan Fyah, Max Romeo, Lee Perry, Del Arno Band, Jerry Lions, Rahmanee, Max Cavalera, i drugi. Izvešće repertoar pesama koji obuhvata brojna izdanja koja je objavio tokom dvadesetogodišnje karijere, a važno je naglasiti, i materijal sa novog albuma, Safe Planet, koji je objavio u martu ove godine.

Drugog dana festivala nastupiće i producent Euphorics (Untah Selecta), jedan od najznačajnijih domaćih liquid drum n bass producenata i didžejeva. Euphorics je do sada objavio veliki broj zapaženih izdanja, od kojih su mnoga zabeležila značajan uspeh na brojnim domaćim i inostranim top listama. Njegova autorska muzika privukla je interesovanje i poznatih inostranih izdavačkih kuća, kao što su Santorin records (Nemačka), Quondam records (Engleska), Kill Inc (SAD), Think Deep recordings, SDR, Blu Saphir i mnogi drugi.

Među najavljenim izvođačima su i dancehall sastav Bush Mad Squad (Engleska/Srbija), drum n bass producent DJ Bratski (Crna Gora), Zguubi Dan (Crna Gora) i Natty Ned (Rumunija), Edge MC, Sedam, Udruženje nesvrstanih umetnika 11351, Vinča, Srbija UNU, Kninska 9, Vinča | 065 433 62 60 | nonalignedart@gmail.com Bahata, Crossroad25, Ital Vision, Gigatron selecta, Natty Riddim, Baza, Kalufornija, Fortisimo, Force Records i Still Underground.

Posetioci će pored muzičkog programa koji će trajati od 18 časova do 3 sata posle ponoći, imati priliku i da pogledaju izložbe rukotvorina domaćih autora, dok će za decu biti organizovane dnevne kreativne radionice, u periodu od 14 do 16 časova. Do festivala je moguće doći gradskom linijom 307, kao i automobilom, biciklom ili čamcem.

Događaj su podržali Apatinska pivara, kompanija Milex, GO Grocka, organizacija Mladi za Kaluđericu, Kancelarija za mlade Grocka, kao i organizacija Muzika alternativa kultura iz Podgorice.

Broj karata za festival je ograničen, a do 25. juna moguće ih je rezervisati putem internet stranice UNU-a po promotivnoj ceni od 400 dinara za oba dana festivala. Na ulazu će se dvodnevne karte prodavati po ceni od 600 dinara, dok će za pojedinačne dane cena karte iznositi 300 dinara.

http://facebook.com/egzoprostor

http://facebook.com/festivalringthealarm

http://facebook.com/nesvrstanaumetnost

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: