Repertoar Reflektor teatra za februar

Repertoar Reflektor teatra za februar mesec.

Crvena: Samoubistvo nacije, 13. februar, Bitef teatar od 20h

Predstava “CRVENA: Samoubistvo nacije” govori o položaju žena u Srbiji, mizoginiji, nasilju i demografskoj katastrofi. U predstavi igra deset muškaraca koji se zalažu za ženska prava i rodnu ravnopravnost. Pored izvođenja predstave, u saradnji sa Filozofskim fakultetom, odeljenje Andragogija, organizujemo promociju publikacije: “Contemporary Issues and Perspectives on Gender Research in Adult Education”. Program počinje od 18.00 časova u Bitef teatru, u klubu, a nakon izvođenja biće priređen koktel i imaćete priliku da upoznate autore i autorke publikacije, kao i ekipu predstave Crvena.

Sumnjivo lice, 22. februar, Dorćol Platz od 20h

Sumnjivo lice u režiji Vojslava Arsića, predstava po, ali i o komadu Sumnjivo lice. Klasik srpske dramaturgije, ovde je polazna tačka za pričanje priče o promenama, koje se u Srbiji večito čekaju, a teško i sporo događaju… ali i predstava o genijalnosti i talentu pisca, koji je sve bolesti našeg, savremenog društva umeo da dijagnostifikuje još 1887. kada je ovaj (i za tadašnje pojmove: kontroverzni) komad napisao.

Sumnjivo lice je dobilo novi dom u Beogradu, izvodi se u Dorćol Platz-u, u novoj atmosferi  i prostoru.

Žudnja, 23. februar, KC Grad od 19h

Inspirisano žudnjom Sare Kejn i Sarom Kejn. Predstava «Žudnja» nastala je kao direktan odgovor na potrebu. Potebu autora. Potrebu zajednice. Potrebu pozorišta. Sadržaj predstave nastao je dekomponovanjem i ponovnim komponovanjem osnovnog teksta, dok autori predstave stoje pred vama i sa vama dele svoje sadržaje: poetske, ispovedne i lične, referušići se na komad «Žudnja», ali i na druge Sarine drame i njenu biografiju. 

Muškarčine, 25. februar, Bitef teatar od 20h

Predstava MUŠKARČINE je pozorišni dokumentarac o muškosti ovde i danas. Osnovna tema predstave ‘’Muškarčine’’ je kako se muškost tretira, odnosno formira u našoj kulturi.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: