Rep zvezda Krešo Bengalka dolazi u KPTM

Jedan od najpopularnijih splitiskih rep izvođača Krešo Bengalka iz sastava Kiša Metaka, nastupiće u klubu KPTM u subotu 18. novembra s početkom od 23h uz podršku koju će pružiti DJ VRH i Vanja Bursać.

Krešo, kao svojevrsna institucija tvrdoće poznat je kao neko čije se pesme lajkuju pre nego što se zapravo i odslušaju, a spotovi gledaju ispod pokrivača i sa zaključanim vratima. Ovog talentovanog repera je ugledni časopis “Pitchfork” nedavno napisao i „Pennywise je naspram Kreše Bengalke poput Ronald McDonalda.“ 

Krešo Bengalka – Šta ćeš 
https://www.youtube.com/watch?v=yPVbySPPnqE 

Nakon odlične pesme „Šta ćeš?“ koja je brutalno izdominirala na društvenim mrežama i već sad premašila 360k pregleda, Krešo objavljuje treći singl “Nokturno” kao najavu svog drugog albuma „Split Zoo“ koji izlazi sledeće godine. Popularni artist nastavlja da  postavlja standarde i pravila repa, još od izlaska prvog foldera i apsolutno nastavlja da ruši rekorde, što govori i činjenica da je najnoviji spot pogledan čak 100k puta za samo nedelju dana!

Brojke koje, složićete se, mnogi izvođači ne dostižu ni za godinu dana. 

Krešo Bengalka – Nokturno 
https://www.youtube.com/watch?v=0inpbkhCI9M&feature=youtu.be

Krešo Bengalka je 2012. debitovao na prvom albumu “Kiše metaka”, dok se publici premijerno predstavio singlom “Konan” istog benda. Dve godine kasnije sa splitskim reperom Žuvijem formira duo i objavljuje album “Brokva” na kom potpisuje i produkciju. Sa “Kišom metaka” odradio je i niz koncerata po Hrvatskoj i regionu, a ove ove godine konačno objavio i svoj prvi samostalni album “Finale”, na kom su se našli i poznati hitovi “Kalashnikov”, “Pobjeda” i “El Comandante”.

Svoj debi album „Finale“ je više nego uspešno predstavio sredinom marta u Splitu i Zagrebu, a sada nam dolazi i u Beograd uz žestoko pojačanje sa dva sveža i možda najveća regionalna hita u ovoj godini!

Očekujte opasnu lomljavu u subotu u KPTM-u, vidimo se!

Karte će se kupovati na ulazu u klub pred sam concert, a posetioci se zbog velikog interesovanja mole da dođu malo ranije kako bi obezbedili svoje karte na vreme.

Za vise informacija pogledajte i zvanični Fb event.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: