Prolećni studentski bal „Budi tu!“

Studentska konferencija univerzitetâ Srbije, pod pokroviteljstvom Fondacije za obrazovanje Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra II i u partnerstvu sa prvom specijalizovanom dobrotvornom organizacijom BELhospice, u nameri da podseti na značaj pravih vrednosti i lepih manira, nastavlja tradiciju okupljanja najboljih studenata univerzitetâ iz Srbije i organizuje Prolećni studentski bal „Budi tu!“, događaj koji će se održati u sredu, 17. maja 2017. godine sa početkom u 19 časova na Belom Dvoru.

Prolećni studentski bal mesto je susreta najboljih studenata državnih i privatnih univerziteta, kao i najistaknutijih studentskih predstavnika iz Srbije. Na događaju studentima će se obratiti Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar, g. Mladen Šarčević ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, g. Vanja Udovičić ministar omladine i sporta, prof. dr Branko Kovačević, počasni predsednik Konferencije univerzitetâ Srbije, gđa Vera Madžgalj direktorka dobrotvorne organizacije BELhospice i g. Milan Savić predsednik Studentske konferencije univerzitetâ Srbije.

Pored želje za obnovom tradicije studentskih balova i napora da se od zaborava otrgnu vrednosti koje su počele da manjkaju u našem društvu, Prolećni studentski bal svake godine ima i humanitarni karakter.

Studentska konferencija univerzitetâ Srbije posebno je ponosna na priliku da ove godine ostvari saradnju sa specijalizovanom dobrotvornom organizacijom BELhospice i pridruži se njihovom cilju izgradnje prvog stacionarnog hospisa u Srbiji, kao i podizanja svesti o značaju palijativnog zbrinjavanja. Tokom trajanja Bala biće postavljena kutija za prikupljanje materijalnih sredstava, a nakon održanog događaja kutije za dobrovoljne priloge biće postavljene na 8 univerziteta i 52 fakulteta širom Republike Srbije. Pored toga, u cilju podizanja svesti o značaju palijativnog zbrinjavanja među mladima, budućim nosiocima razvoja naše države, SKONUS će u zimskom semestru organizovati seriju edukativnih predavanja sa željom da se ova tema uključi u nastavne kurikulume.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: