Projekcije filmova studenata Fakulteta za medije i komunikacije iz Beograda

U sredu 8. jula 2015, sa početkom u 20 časova u Dvorani Kulturnog centra Beograd, održaće se projekcije filmova studenata Fakulteta za medije i komunikacije iz Beograda.

Fakultet za medije i komunikaciju Univerziteta Singidunum u Beogradu, u okviru Departmana digitalnih umetnosti, posebnu pažnju posvećuje radu sa studentima kojima je film osnovno usmerenje, kako na polju teoretskog filmskog obrazovanja tako i na produkciji kratkometražnih dokumentarnih i igranih filmova. Javnom projekcijom u Dvorani Kulturnog centra Beograda predstavljamo vam studentske filmove nastale u okviru školske 2014.-2015. godine kao presek godišnjeg rada na filmskom usmerenju. Ali takodje i kao neki vid dodatne ili produžene „nastavne jedinice“, jer je samo organizovanje javne projekcije i promocije filma deo njihovog osnovnog studentskog obrazovanja.

plakat filma DOLL UP-page-001

PROGRAM:

Dan kad sam upoznao Jovana (igrani film)  trajanje: 27 min.

režija: Uroš Lukić, Srbija 2015.

igraju: Jovan Mijović, Mina Obradović, Stefan Vukić, Rada Đuričin, Stefan Glišić, Milutin Petrović, Boris Kočović, Irina Damjanović, Nikola Grebo, Đorđe Lukić, Marko Vilotić, Kobi

U filmu “Dan kad sam upoznao Jovana” ulazimo u život beogradskog mladića Pavla (Jovan Mijović) koji saznaje da mu je otac preminuo. Pratimo događaje u njegovom, do tada, najtežem danu u životu i na koji način se bori sa realnošću i teškom situacijom u kojoj se nalazi. Kroz film upoznajemo Pavlu bliske osobe i kroz te odnose sa njima shvatamo koliko on sam nije sposoban, niti spreman da se nosi sa gubitkom oca.

Reditelj Uroš Lukić je student treće godine Fakulteta za medije i komunikacije i „Dan kad sam upoznao Jovana” je njegov prvi igrani film. Učestvovao je u stvaranju dokumentarnog filma “Reč”, koji se bavi grafitima i hip-hop muzikom u Beogradu.

 

Kismet (igrani film) trajanje: 11 min.

Emilija Gajic
Emilija Gajic

režija: Emilija Gajić,

igraju: Miloš Marikićević, Bojana Račić, Ivan Jevtović

Sara je Dirku spasila život u jednoj uličnoj situaciji. Sudbina ih navodi da se nađu u svojim strahovima. Ovog puta Dirk ima glavnu ulogu. Sada je na njega red da spasi Saru.

Emilija Gajić je studentkinja Fakulteta za medije i komunikacije. Film “Kismet” je njen prvi ozbiljan filmski projekat. Nastoji da se usavršava za montažu filma.

 

Ratni reporter   (dokumentarni film) trajanje: 12 min.

Ivan Djurovic
Ivan Djurovic

režija: Ivan Đurović

igraju: Veljko Đurović, Ivan Đurović

Filmski portret Veljka Đurovića, ratnog reportera.

Ivan Đurović je rođen 12. juna 1992. godine u Beogradu. Studira Fakultet za medije i komunikaciju, smer Digitalna umetnost. Debitovao je kratim igranim filmom „Kavez“.

 

Doll up (dokumentarni film) trajanje: 14 min.

Katarina  Markovic
Katarina Marković

režija: Katarina Marković, Srbija 2015.

učestvuje: Antonija Vaci

“Doll up” je nastao kao portret nekadašnje manekenke i sadašnjeg psihoterapeuta Antonije Vaci. Bavi se pitanjem ponašanja u modnoj industriji, na snimanjima modnih editorijala i revija, odnosno, film istražuje na koji način je manekenka tretirana u svetu mode. Kroz niz intervjua, arhivskog materijala i radnog procesa sa fotografskog snimanja, gledalac se upoznaje sa Antonijom, preispitujući merila lepote danas, kao i sam posao foto modela.

Katarina Marković je student druge godine Fakulteta za medije i komunikacije, na departmanu za Digitalne umetnosti. Izlagala na nekoliko grupnih izložbi u Srbiji i regiji kao video umetnica i/ili fotograf. Kao neko ko je bio sa obe strane kamere, filmom “Doll up” želi da iskaže svoj stav i iskustvo manekenki u modnoj industriji.

 

Selidba (dokumentarni film) trajanje: 14 min.

Tamara Grujić
Tamara Grujić

režija: Tamara Grujić

Film “Selidba” je priča o životu bake i deke u novom stanu nakon što su bili primorani da se isele iz kuće u kojoj su živeli više decenija. Film prikazuje kako se oni privikavaju na novu sredinu, kako uređuju svoj novi životni prostor i kako se osećaju povodom cele situacije koja ih je snašla.

Tamara Grujić je student druge godine na Fakultetu za medije i komunikacije. Studira fotografiju. “Selidba”je njen prvi dokumentarni film.

 

Kuća od čokolade  (igrani film) trajanje: 15 min.

Režija: Vuk Sjekloća

Igraju: Nebojša Živković, Kristina Perovska, Andreja Rondović, Srdjan Sjekloća

Ovo je priča o vremenu u kome su novac i seks jedine stvari kojima težimo. Ljubica je samohrana majka, radi kao sobarica kod bogataša, koje pokašava da opljačka. Njen sin Marko preko internet upoznaje devojku Miu, koja nudi seks za novac. Ispostavlja se da ona živi sa ocem u kući, u kojoj Ljubica radi.

Vuk Sjekloća ro]en 1992. godine u Beogradu. Student Fakulteta za medije i komunikacije i predstavlja Vam svoj prvi film.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: