Prijavite se za Vršačku uličnu olimpijadu

Unija studenata opštine Vršac zajedno sa Stonoteniskom akademijom "Millennium", Vršačkim atletskim klubom 1926 i grupom "Harp bikes" organizuje drugu po redu Vršačku uličnu olimpijadu – "Sportom do uspeha".

Olimpijada počinje 17. jula i trajaće do 26. jula. I ovog leta biraćemo najboljeg sportistu i najbolju sportiskinju Vršačke ulične olimpijade i stoga te pozivamo da se prijaviš i takmičiš u što više sportova. Donja starosna granica je posebno napomenuta u svakom sportu, a ni u jednom sportu nema gornje starosne granice. Pored novčanih nagrada, najbolje očekuju i mnoge vredne robne i vaučer nagrade, kao i pehari i medalje.

Sportovi:

Basket (17. i 18. jul)– takmičenje u basketu održaće se u 3 kategorije (3×3, 1×1 i šut za 3 poena). Turnir će se igrati po FIBA pravilima, a ovom prilikom obezbedili smo i profesionalni teren za 3×3 na kome će se igrati ovaj turnir, teren će biti postavljen u centru grada. Najbolja ekipa iz Vršca ići će na finalni turnir 3×3 Srbije koji će se odigrati u Beogradu. U slučaju da dođe do prijave velikog broja ekipa jedan dan takmičenja će se održati na košarkaškom terenu na Poletu. Vršac je i ove godine na mapi 3×3 turnira u Srbiji i to možete videti klikom ovde. Kotizacije: 500din za 1×1 i šut za 3 poena i 2.000din za 3×3. Nagradni fond: 90.000 dinara.

Biciklizam (19. jul) – u saradnji sa grupom “Harp bikes“, nakon dužeg vremena organizuje se ulična biciklistička trka. Start trke je ispred hotela “Srbija“ a trasu trke možete videti dole u prilogu. Dužina jednog kruga je 1.7km, a pobednik će biti ko prvi odveze 10 krugova. Napominjemo da mogu učestvovati isključivo drumski bicikli. Besplatno je učešće. Nagradni fond: 10.000 dinara.

Plivanje (20. jul)– na Vršačkom jezeru organizovaćemo takmičenje u plivanju u 3 kategorije: kraul, baterflaj i slobodni stil za devojke. Učešće je besplatno a najbolje takmičare očekuju vaučer nagrade;

Stoni tenis (21. i 22. jul) – u saradnji sa Stonoteniskom akademijom “Millennium“ u centru grada održaće se takmičenje u stonom tenisu. Igraće se u 4 kategorije: muškarci (singl i dubl) i devojke (singl i dubl). Kotizacije za singl kategorije iznose 500 dinara, a za dubl je slobodno učešće. Nagradni fond je 18.000 dinara.

Odbojka na pesku (24. i 25. juli) – turnir će se održati na Vršačkom jezeru na terenu koji ćemo uz pomoć Turističke opštine Vršac i DKP “2. Oktobar“ da osposobimo za korišćenje. Ekipu čine 2 igrača bez mogućnosti izmena. Kategorije su muška i ženska. Iznos kotizacije je 1.000 dinara po ekipi. Nagradni fond je 25.000 dinara.

Ulična trka (26. juli) – u saradnji sa “Vršačkim atletskim klubom 1926“ održaće se druga po redu Ulična trka. Dužina trase za trčanje je 5km. Star trke je ispred zgrade opštine a cilj je predviđen u ulici kod letnje pozornice u centru grada (nastavak Kumanovske ulice). Učešće je slobodno. Nagradni fond je 20.000 dinara.

Prijave možete vršiti:

 Putem našeg sajta klikom ovde; 
 Putem facebook stranice; 
– Na mail office@studentivrsac.org
– Na broj telefona 061 31 20 502

Smeštaj:

Za učesnike koji nisu iz Vršca postoji mogućnost smeštaja u nekoliko ugostiteljskih i smeštajnih objekata. Detalje oko smeštaja možete pogledati klikom ovde.

Volonteri:

Ovom prilikom pozivamo i volontere da se priključe našem projektu i da svojim volonterskim radom pomognu da Vršačka ulična olimpijada protekne što bolje. Sve detalje oko uključivanja volontera u organizovanju olimpijade možete pročitati klikom ovde.

Posebnu zahvalnost dugujemo Opštini Vršac i Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu AP Vojvodine koji su sufinansirali ovu manifestaciju. Takođe, Vršačku uličnu olimpijadu – “Sportom do uspeha“ podržao je i Olimpijski komitet Srbije.

Medijski partneri: TV “Banat“, portal “Vrsac.MOJKraj.rs“ i “AlibunarMOJKraj.rs“, portali “eVršac.rs“, “iSerbia“, “Portal mladi“, “Studentski život“, “SportIndeks.rs“, nedeljnik “Pančevac – online.rs“, emisija “Subotom sa vama“ RTV, omladinski radio “Oradio“, dnevne novine “Blic“, B92.

Sponzori: Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu AP Vojvodine, Opština Vršac, Sportski savez opštine Vršac, Turistička organizacija opštine Vršac, Kulturni centar opštine Vršac, Evropski omladinski centar, d.o.o. “Zannini east“ , “Jake vitamincandy“, “Swisslion-Takovo“, d.o.o. “Energowind“, hotel “Srbija“, turistička agencija “Roda tours“, DDOR Novi Sad, DKP “2.Oktobar“, dizajn studio “ClickMan“,d.o.o. “Elektrometal plus“, d.o.o. “Uniks plus“, građevinsko stovarište “Garant“, “Fine caffe“, poslastičarnica “Gelato“, kladionice “Planetwin365“, “Sky bar“, d.o.o. “Salticon“, bar “Eskada“, agencija za obezbeđenje “Royal security“, prevoznik “Ixa taxi“, poslastičarnica “Đorđević“, picerija “Masters“, restoran “Dinar“ i AVP “Vila“.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: