Premijera predstave Krofne, ljubav i još po nešto u Dadov

U sredu 30. novembra u 20 časova će biti održana premijera predstave Tijane Grumić Krofne, ljubav i još po nešto u režiji Tijane Vasić na sceni Omladinskog pozorišta Dadova.

Devojčica Asja otkriva da je teško bolesna i živi u okruženju gde su zbog toga svi previše zaštitnički nastrojeni prema njoj, a niko zapravo ne razume kako se ona oseća. Ona pokušava da živi ’normalan’ život jedne tinejdžerke uprkos tome u kakvoj se situaciji trenutno nalazi – zaljubljuje se, biva ostavljena, sklapa prijateljstva za ceo život… Asja proživljava sve one trenutke u životu kao i svi ostali, ali ima retku priliku da shvati da život čine upravo te uobičajene, a opet na svoj način čudesne, situacije koje treba prihvatiti i voleti. Lik Asje tumači Jelena Blagojević.

U predstavi učestvuju studenti glume Novak Radulović, Tatjana Dimitrijević, Aleksandar Kecman i Milena Božić, kao i polaznici Škole glume Dadova Jelena Blagojević, Ognjen Dragović i Vlada Paprić. Scenografiju je potpisao Nikola Nikolić, dok je kostimografiju Rijalda Dizdarević.

Tekst predstave je nastao tokom studija Tijane Grumić koja ga je u okviru nastave napisla na drugoj godini fakulteta. Mlada autorska ekipa predvođena je rediteljkom Tijanom Vasić kojoj je ovo druga predstava na sceni Dadova.

Predstave će se reprizirati 1. i 2. decembra od 20 časova.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: