Predstavljanje Američkog koledža u Solunu

Želite da studirate u inostranstvu, dođite da se upoznate sa mogućnostima studija na Američkom koledžu u Solunu!

Američki koledž u Solunu poziva vas na druženje i upoznavanje sa mogućnostima upisa i studija na ACT-u koje će se održati u nedelju, 25. oktobra sa početkom u 6 časova, u Belgrade Art Hotel-u, Kneza Mihaila 27.

American College of Thessaloniki (ACT), odnosno Američki koledž u Solunu, je neprofitna obrazovna institucija sa istorijom dugom preko 120 godina, pod pokroviteljstvom države Masačusets i akreditovana od NEASC (the New England Association of Schools and Colleges).

Jedna od glavnih karakteristika ACTa je multikulturalno okruženje i raznolikost, univerzitet na kome se školuju studenti iz 25 zemalja sveta. Takođe, ACT nudi visoki nivo obrazovanja po američkom sistemu. Rad je zasnovan na malim grupama sa kvalitetnim profesorskim kadrom koji je uvek na raspolaganju studentima. Na ACTu akademsko učenje je konstatno praćeno praktičnim radom, savremenim dešavanjima i trendovima. U sklopu ACT-a nalazi se i kancelarija (tzv. Careers Office) koja usmerava studente kako da nakon diplomiranja na najbolji način započnu svoje karijere. Studenti imaju pristup moderno opremljenoj biblioteci kao i kompjuterskim i multimedijalnim laboratorijama.

Svakodnevni život studenta upotpunjen je studenskim organizacijama, klubovima i mnogobrojnim organizovanim aktivnostima kao što su sportovi, volonterska, kulturna, politička, modna, filmska i druga dešavanja (skorašnje aktivnosti: http://blog.act.edu/).

Solun je kosmopolitski grad sa preko 100.000 studenta koji pruža kvalitetan i bezbedan život studentima. Istorijski je grad sa brojnim arheološkim nalazištima, manastirima, muzejima i pozorištima. Takođe, pruža i veliki broj muzičkih dešavanja, restorana i taverni za mlade. Na samo sat vremena od grada nalaze se prelepe plaže Halkidikija.

act_presentation_sept2015_beograd

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: