Predstava “Koju igru igraš” na maloj sceni Madlenianuma

U petak 24. novembra od 20h na Maloj sceni pozorišta Madlenianum biće premijerno izvedena psiho-komedija pisca Vladimira Đurića Đure u režiji Dejana Jankovića produkcije Artepunkt. Priča inspirisana popularnom istoimenom knjigom Erika Berna, američkog pshijatra i psihoanalitičara, na komičan način ispričana je kroz likove Bele – Anabele, Džonija i Ike koje u predstavi tumače glumci: Barbara Petrović, Janko Cekić i Miljan Prljeta.

Svojevrsna mešavina trilera, psihološke drame i rokenrola u kojem glavni junaci žive u posebnom svetu iščašene stvarnosti, poput pirandelovskih junaka, glumaca u beskrajnom pozorištu života. U kući – lavirintu, metafori njihovog psihostanja u kome jedni drugima postavljaju zamke i u okviru koga su izgubljeni u svetu igara, karakteri, pretvarajući se, neprekidno gube identitet i postaju fikcija, njihove lažne projekcije. Kroz ovu psihoslagalicu odvija se realistična radnja koja se neprekidno umnožava dok dramaturgijom lažnog navođenja gledalac prisustvuje mnogobrojnim iznenađenjima koja ga neminovno uvlače u igru.

Knjiga “Koju igru igraš” uvrštena je u 50 najboljih psiholoških knjiga u poslednjih 100 godina jer se bavi večitim pitanjima kao i glumci u predstavi: Šta je to igra ?  Da li se i Vi igrate ? Koje se to igre igraju u porodici, u partnerstvu, oko nas? 

 

Predstavu je realizovao profesionalni tim u produkciji Artepunkt organizacije :

Reditelj: Dejan Janković

Glumci: Barbara Petrović, Miljan Prljeta i Janko Cekić

Izvršni producent: Dejan Janković, Areus art

Kostim: Marija Grahovac 

Dizajn scene: Marija Grahovac 

Dizajn svetla: Dejan Janković

Izbor muzike: Veljko Ivanović 

Organizator: Ivana Ranković 

Produkcija: Artepunkt 

Zbog velikog interesovanja sledeća predstava biće izvedena 14. decembra na Maloj sceni pozorišta Madlenianum, a karte se mogu kupiti na blagajni pozorišta.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: