„Praktikum“ – tematska vođenja studenata kroz stalnu postavku

U saradnji sa Centrom za razvoj karijere (pri Univerzitetu u Beogradu, Filozofskom fakultetu) Muzej afričke umetnosti je 2013. godine započeo program prakse za studente završnih godina Filozofskog fakulteta.

Uz podršku kustosa/mentora, učesnici u ovom programu stiču znanja o istorijatu muzeja i osnivačima, zbirkama, kao i glavnim temama u oblasti muzejskog istraživanja umetnosti i kulture Afrike. Istovremeno, studenti razvijaju veštine i tehnike neophodne za uspešno javno vođenje kroz stalnu postavku. Cilj programa „Praktikum“ je da se kroz samu praksu omogući studentima uvid u kustosku profesiju.

U periodu od 11. do 20. maja 2017. godine, svakog radnog dana od 18 i vikendom od 17 časova, posetioci će imati prilike da isprate deset različitih vođenja kroz stalnu postavku koja su pripremili studenti završnih godina Filozofskog fakulteta. Tako će posetioci moći da čuju nešto više o istorijatu zgrade Muzeja i sakupljačkoj strasti bračnog para Pečar, ali i o afričkoj filozofiji, mitovima i legendama, maskama, kultu predaka, tradicionalnom odnosu prema deci, simbolima moći u afričkim zajednicama, religijskim obredima ili životinjskim motivima u umetnosti Afrike i uticaju tradiocionalne afričke umetnosti na evropsku modernu umetnost.

Ulaz na sva vođenja je besplatan.

Program je podržan od strane Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

Kliknite da preuzmete brošuru Praktikuma 2017 u .pdf formatu.

Raspored vođenja možete preuzeti ovde.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: