Pozivamo vas na Techné, one-day show

Techné je one-day show koji realizuje modul PULS, u okviru Gradske Gerile. Prostor Magacina biće upotpunjen završnom godišnjom izložbom multimedijalnih radova članova Pulsa. Kroz performans, dizajn, interaktivne instalacije, sliku i druge audio-vizuelne medijume predstaviće se višemesečni rad, experiment i istraživanje ovog modula.

Techné je one-day show koji realizuje modul PULS, u okviru Gradske Gerile. Prostor Magacina biće upotpunjen završnom godišnjom izložbom multimedijalnih radova članova Pulsa. 

Kroz performans, dizajn, interaktivne instalacije, sliku i druge audio-vizuelne medijume predstaviće se višemesečni rad, eksperiment i istraživanje ovog modula. Okvir radova se sagledava u širokom rasponu od angažovane socio-kulturne kritike zatečenog stanja društva do individualnih mikro-narativa samog pojedinca koji korespondira sa duhom današnjeg vremena.

Téchne je postupak ili sposobnost proizvodnje industrijskih, zanatlijskih i umetničkih proizvoda uz praktičnu upotrebu prirodnih nauka. Grčki izraz ne pravi razliku između današnjih pojmova umetnost i tehnika. 

U filozofiji, Aristotel je to video kao predstavljanje nesavršenosti ljudske imitacije prirode. Za stare Grke, ovaj termin je označavao sve mehaničke umetnosti, uključujući medicinu i muziku.

17.00 – 17.45 – Interaktivni performans: Hit the hermes 
18.00 – 19.30 – Dijalog: Nauka & Umetnost
Učesnici:
prof.dr Miloš Vujanović / Akademija umetnosti,Novi Sad
prof.dr Katarina Kaplarski / Fakultet digitalnih umetnosti, Univerzitet Metropolitan
Moderator: Milan Stanimirović;
19.45 – 20.45 – Sinapsa, Knjiga & Igra poređenja, Quantum
21.00 – 21.40 – Informal soundscape 
____________________________________

Učesnici:
Milan Bogić, Stanislav Drča, Dragana Krtinić, Katarina Ilišković, Miloš Jovanović, Arsenije Savić, Milan Stanimirović.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: