Pozivamo Vas na otvaranje izložbe Portret Studenjaka!

DOM KULTURE „STUDENTSKI GRAD“ 24. oktobar - 5 novembar, Velika Galerija /Donji hol Velike sale Otvaranje: Ponedeljak, 24. oktobar, 20.00 PORTRET STUDENJAKA

Izložba Portret studenjaka pruža nam priliku da kroz stare fotografije saznamo kako je nekada izgledao Studentski grad, njegovi stanari i društveni život, a kako danas izgleda ovaj studentski dom – iz vizure savremenika i polaznika radionice Izvan okvira. U kreiranju izložbe učestvovali su svi koji su želeli da sa nama podele svoja fotografska sećanja vezana za Studenjak. Izložbu prati veb-sajt www.izvanokvira.rs, na kome se nalazi blog sa fotografijama studenta koji sada žive u Studentskom gradu. Tokom pripreme izložbe oformljena je Fejsbuk grupa Portret Studenjaka, u koju studenti postavljaju svoje fotografije druženja, omiljenih mesta, zanimljivih prizora. Izložba je odlična prilika da se upoznamo i saznamo više o mestu čiju svakodnevicu delimo.

Otvaranje izložbe prati muzički nastup Marka Tomova Marinkovića Mapaša, studenta Učiteljskog fakulteta, čija je ljubav na prvi pogled prema Studenjaku iznedrila nekoliko pesama koje će posetioci izložbe imati prilike da čuju.

Nakon otvaranja izložbe, od 21.00 čas, očekuje nas rokenrol koncert grupe Drum, čiji su članovi stanari Studentskog grada.

Urednički tim izložbe: Maida Gruden, Marija Konjikušić, Jana Gligorijević, Leposava Strugarević i Milosav Mićić

Zahvaljujemo se svima koji su sa nama podelili svoje fotografije života u Studenjaku.

Projekat podržalo Ministasrtvo kulture i informisanja Republike Srbije

Radno vreme Velike galerijie: svakog dana osim nedelje od 17.00 – 21.00

Ulaz slobodan

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: