Otvoren konkurs za mlade dizajnere „Fashion Talent Design Competition“

Serbia Fashion Week i Nacionalna komora za modu Srbije i ove godine pokreće nacionalnu platformu za prepoznavanje i podršku mladim dizajnerima, Fashion Talent Design Competition.

Cilj ovog takmičenja je da se mladim dizajnerima pruži mogućnost ostvarivanja i razvitka međunarodne karijere u modnoj industriji.

Kandidati koji mogu da se prijave su studenti modnog dizajna i drugih kreativnih smerova, ali i mladi dizajneri do 30 godina starosti.

Takmičare koji osvoje prva tri mesta očekuju izuzetne nagrade, koje će im omogućiti probijanje na modnom tržištu i prepoznatljivost, a neke od njih su besplatno predstavljanje kolekcije na najvećem svetskom modnom festivalu mladih talenata Fashionclash u Holandiji, kao i finansiranje materijala za izradu kolekcije pobedniku takmičenja.

Ono što ovu platformu čini značajnom jesu i eminentni članovi žirija koji svojim znanjem i iskustvom pomažu mladim talentima koji se prijave na ovo takmičenje. Članove žirija čine: Donald Potard, nekadašnji generalni direktor modne kuće Jean-Paul Gaultier, Eymeric Francois, član institucije Visoke mode u Francuskoj, Svetlana Horvat, predsednica Serbia Fashion Weeka i Nacionalne komore za modu Srbije, Branko Popović, predstavnik modnog festivala Fashionclash iz Holandije, Vasilije Kovačev, modni dizajner, William Arlotti, predstavnik magazina Le fashion post iz Francuske i Myra Postolache, predstavnica magazina The Secret Code Of Fashion iz Italije.

Pozvani su svi mladi talenti da se prijave tako što će popuniti formular sa sajta Serbia Fashion Weeka i proslede ga uz kratku biografiju i 5 skica u elektronskoj formi na serbiafw.ftdc@gmail.com.

Prijave traju do 15. marta 2018. godine.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: