OPENS YOUTH FAIR 05/06.07.2016. – i ove godine pred početak EXITa sajam i koncerti na otvorenom

Peti regionalni sajam omladinskog turizma OPENS Youth Fair 2016 biće održan na Trgu slobode i u Katoličkoj porti 05. i 06. jula, neposredno pred EXIT, kada naš grad postaje centar okupljanja mladih iz celog sveta. Kao i svake godine, posetioci će besplatno moći da uživaju u raznovrsnim sadržajima sajma i to od 18:00h do 22:00h, oba dana festivala.

OPENS Youth Fair će i ove godine, kao oprobanu formulu za dobar provod, imati svoj sajamski i muzički deo. Pored upoznavanja sa turističkom ponudom za mlade na teritoriji Balkana, svi koji dođu na sajam moći će da se informišu o tome kako mogu postati učesnici zanimljivih projekata koji promovišu najatraktivnije destinacije. OPENS Youth Fair će na jednom mestu okupiti sva najatraktivnija mesta u regionu, najrazličitije festivale i manifestacije.Trg slobode i Katolička porta za vreme sajma postaju epicentar zabave i druženja, pa će tako posetioci moći da osete adrenalin ako se oprobaju u nekom od predstavljenih sportova, zaplešu ili se upuste u avanture novinarskog posla u medijskom kutku.

Cilj sajma je da se kroz zajedničku regionalnu promociju Balkan pozicionira kao jedna od najatraktivnijih destinacija za mlade na svetu. Omladinski turizam predstavlja veliki potencijal  za sve države regiona Zapadnog Balkana. Novi Sad upravo uoči EXIT festivala svake godine poseti veliki broj mladih iz preko 60 zemalja sveta, i ovo je za sve izlagače odlična prilika da promovišu svoju ponudu.

OPENS Youth Fair će i ove godine okupiti veliki broj učesnika koji doprinose važnosti ove manifestacije, pa će se na sajmu naći atraktivne omladinske destinacije Balkana, festivali, klubovi, plesne grupe, sportske organizacije, neotkrivene atrakcije regiona, turističke organizacije i turističke agencije koje se bave promocijom turizma kao i nevladine organizacije koje se bave regionalnim povezivanjem mladih na području Zapadnog Balkana.
OPENS Youth Fair 2016obiluje novim sadržajima.  Biće promovisane nove destinacije, koje su dugo bile skrivane poput najvećeg turističkog blaga, biće predstavljeni adrenalinski sportovi, kao i plesni klubovi koji će svojim revijama pokrenuti posetioce.  Pored izbora za najbolji štand, OPENS Youth Fair organizuje i nagradnu igru za posetioce. Još jedna od novosti je Media Corner, gde će posetioci sajma moći da odigraju partiju društvene igre sa nekim od svojih omiljenih radijskih ili televizijskih voditelja, kao i da se sami oprobaju u ulozi novinara.

Regionalni sajam omladinskog turizma je i ove godine u znaku kandidature Novog Sada za omladinsku prestonicu Evrope, pa će se drugog dana sajma održati konferencija “NOVI SAD OPENING DOORS”, posvećena inicijativi da Novi Sad osvoji ovu prestižnu titulu.
Prvi put ove godine, na sajmu će učestvovati turističke organizacije izMađarske, Rumunije, Maribora i Osijeka koje su prepoznale značaj i važnost promocije na ovom, iz godine u godinu, sve većem sajmu, koji je postao jedan od najprestižnijih događaja ove vrste u regionu.

Kako se putovanje ne može zamisliti bez muzike, OPENS Youth Fair 2016. sprema još jedno spektakularno izdanje muzičkog programa  – GET EXITed. Publika će se oba dana sajma, u večernjim časovima, na Trgu slobode i u Katoličkoj porti provoditi na svirkama najatraktivnijih izvođača regiona.

6ac9c8a4-75f0-4281-a3e3-d67403289bf8

Na Trgu slobode, 5. jula imaćemo prilike da uživamo uz najlepše arije i duete iz opere Čarobna Frula, Volfganga Amadeusa Mocarta, koju će nam prirediti solisti, hor i orkestar Srpskog narodnog pozorišta uz dirigenta Mikicu Jevtića, zatim očekuje nas i Benny Brickman Band, sastav sačinjen od mladih muzičara iz Niša okupljenih oko ideje izvođenja obrađenih jazz, blues, soul kompozicija. Jambinai, jedan od od najinovativnijih underground bendova Južne Koreje oduševiće publiku svojim potpuno jedinstvenim post-rok, post-avangardnim zvukom tradicionalnih korejskih instrumenata uz podršku električnih gitara i elektronike. Za sam kraj večeri 5. jula publiku će dići na noge energični TBF, koji je tokom svoje karijere postao mnogo više od hip-hop sastava pomerivši granice sa odličnim tekstovima i muzičkim kompozicijama a vremenom su postali i jedan od najboljih live izvođača na ovim prostorima. Vrlo zanimljiv muzički program nas očekuje i 6. jula na Trgu slobode, kada će nastupiti Frame Orkestra okupljeni oko centralne autorske ličnosti Lazara Novkova, koji će zabaviti publiku sa spojem duge i cenjene tradicije klasične muzike, sa  jasno definisanim folklornim nasleđem.  Za žestoko veče biće zadužen i jedan od omiljenih underground bendova, Artan Lili koji će sa fantastičnim rifom i vokalom dovesti publiku do ludila! Za odličnu završnicu pobrinuće se jedan od najvećih zvezda naših prostora, autor, pevač i gitaristaDarko Rundek koji će nastupiti zajedno sa violinistkinjom Isabel Katala, i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem sa kojima je osnovaoRundek Cargo Trio koji će apsolutno osvojiti publiku svojom energijom i emocijom!

Kao i prethodnih godina, u Katoličkoj porti će se održavati i manifestacija „Art Eco Market“, gde će mladi dizajneri predstaviti svoje rukotvorine svim poklonicima zanimljivih detalja, kao i bogat izbor specijaliteta od hrane.

Novi Sad će uoči EXIT festivala, na Trgu slobode i u Katoličkoj porti odisati pozitivnom energijom, a naša želja je da se upravo te vibracije prenesu i na sve ostale manifestacije i događaje koji slede tokom leta u Novom Sadu i regionu.
Sve aktulenosti i novosti, listu izlagača, ispratite na našem zvaničnom sajtu i Facebook profilu Youth Fair:
http://www.youth-fair.com/
https://www.facebook.com/youthfairnovisad/

Kao i prethodnih godina, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada manifestaciju organizuju Turistička organizacija Grada Novog Sada, EXIT TIM, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, Studentski kulturni centar Novog Sada, uz podršku Art Eco Marketa i prijatelja manifestacije Fortuns Novi Sad.

Detaljna satnica konferencije, promocija tokom sajma i muzičkom delu manifestacije biće uskoro  objavljene.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: