Odličan program u SKC do kraja meseca

Studentski kulturni centar pripremio je tradicionalno zanimljiv program koji nas očekuje i do kraja maja. Očekuje nas predstavljanje Fakulteta dramskih umetnosti, novo predavanje u okviru sekcije Studentski život i predstavljanje organizacije Srbija za mlade.

ponedeljak 23. maj u 18:00 h Mala sala

Ciklus predstavljanja fakulteta: „Fakultet dramskih umetnosti u SKC-u“

govore: Stefan Arsenijević, docent na Katedri za filmsku i tv režiju, mr Marina Fafulić, viši umetnički saradnik na Katedri za filmsku i tv produkciju, Danica Pajević, docent na Katedri za dramaturgiju, dr Irena Ristić,docentkinja sa Katedre za teoriju i istoriju.

Fakultet dramskih umetnosti, kao jedan od četiri fakulteta Univerziteta umetnosti u Beogradu, predstavlja poštovanu visokoškolsku ustanovu, koja obrazuje kadrove za oblast dramskih i audiovizuelnih umetnosti – pozorišta, filma, radija i televizije.U ovoj instituciji školovali su se najveći dramski umetnici i stvaraoci koji su značajno doprineli visokom nivou jugoslovenskog i srpskog pozorišta, filma, radija i televizije. I danas, kada postoji pluralitet školskih modela, Fakultet, zahvaljujući eminentnim profesorima i saradnicima, visokokvalitetno profilisanim studijskim programima, prostornim i tehničkim kapacitetima, predstavlja polje umetničke sinergije mladih talenata i iskusnih pedagoga čime se ostvaruje stimulativan prostor za razvoj svakog studenta.

Govoriće mladi umetnici i saradnici Fakulteta…

skc1

utorak, 24. maj u 18:00 Novi prostor

Ciklus „Studentski život“

Studentska sekcija za neuronauke, Društva za neuronauke Srbije

Multidisciplinarni pristup – ključ uspeha (Svi za mozak – mozak za sve!)

predavači: Mirna Jovanović, doktorantkinja na  studijama molekularne biologije, Lena Ilić, studentkinja Biološkog fakulteta, Slobodan Stanković, apsolvent Medicinskog fakulteta

Studentska sekcija za neuronauke koja stoji iza naučnopopularne manifestacije Nedelja svesti o mozgu predstaviće svoju organizaciju i principe rada kroz interesantno predavanje o novim istraživanjima i prožetosti savremenog žvota neuronaukama, značaja približavanja istih opštoj populaciji, kao i radionicu koja tematizuje neuromuskularnu kontrolu u organizmu čoveka: prisutni će biti u prilici da se susretnu sa Human to human interface tehnologijom. Predavanje i radionica namenjeni su studentima i srednjoškolcima.

skc2

ponedeljak, 30. maj u 18:00 Novi prostor

Ciklus “Putujem i pričam”

Udruženje “Srbija za mlade”, predstavljanje

govore: Jovan Dragić, Tiago Fereira, (Thiago Ferreira), Darko Gavrilović, Petar Slavković

Upoznajte se sa organizacijom koja na kreativan i zabavan način otkriva mladima lepote Srbije, najlepše događaje, prirodne atrakcije, najlepše vidikovce, zanimljiva mesta i originalne ljude, koji žive u različitim delovima Srbije.

Srbija za mlade je organizacija čiji su ciljevi usmereni na promociju i razvoj omladinskog turizma Srbije, aktivizam i edukaciju mladih, ekologiju i održivi razvoj. Cilj je povećanje mobilnosti mladih, izgradnja kulture putovanja Srbijom, kao i upoznavanje mladih iz celog sveta sa Srbijom. Neki od projekata ove organizacije su android aplikacija “Srbija za mlade”, koja predstavlja turistički vodič na „pametnim“ telefonima kroz preko 50 destinacija u Srbiji, koja je dobila priznanje u okviru konkursa Godišnje turističko sumiranje na Beogradskom sajmu turizma 2013, Belgrade4Youth, projekat koji se organizuje sa ciljem podsticanja preduzetništva, sticanja znanja o savremenim tržišnim tokovima i event menadžmentu, umrežavanja studenata ekonomije i turizma iz preko 15 zemalja,Holiday4All – Kalipso platforma Evropske komisije zasniva se na, kreiranju turističke ponude namenjene svima onima koji usled nepovoljnih ekonomskih uslova ili neprilagođenosti kapaciteta i programa nisu u mogućnosti da putuju u turističkoj sezoninaročito mladima, za koje je Srbija za mlade organizovala edukativnu radionicu

skc3

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: