Nova sezona i bogat program 1. septembra u Domu kulture „Studentski grad“

Novu sezonu i novu školsku godinu Dom kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu počinje uzbudljivim programom u četvrtak 1. septembra. U 17 časova na Platou ispred Kluba-knjižare Magistrala biće održan drugi Vintage vašar, a u 19 časova u Magistrali biće održana Razmena knjiga i dobrotvorna akcija za Svratište. Centar za promociju nauke predstaviće časopis Elementi u 19 časova u Maloj sali DKSG, dok će u holu Biblioteke biti priređena izložba Čarls Dikens. Još jedna višečasovna noć filmskih trejlera biće održana u Amfiteatru od 21 čas do ponoći.

Vintage vašar i razmena knjiga + dobrotvorna akcija za Svratište

Na drugom Vintage vašaru DKSG biće izložene zaboravljene, dugo neupotrebljavane stvarčice kao što su pročitane knjige, odslušani diskovi, prevaziđene narukvice, pretenciozne ešarpe, ljupke minđuše, zaturene kutijice, izbledeli sudići, duge suknje, kratke pantalone, sašivene tašne, odšivene bluze…

Treću razmenu knjiga DKSG simbolično organizujemo na prvi dan škole. Primećujemo da je sve više članova društva Magistralaca (tihih knjigoljubaca), a i da sve bolje knjige poklanjamo (prošli smo faze ostataka raznih starih priča o Titu, šivenju, tumačanju snova, seksu, nepoznatim guruima i raznim drugim fenomenima). Opet ćemo knjige koje preostanu prodavati narednih dana u Magistrali, a svi koji su do sada u ovoj akciji učestvovali dobili su zajedničku zahvalnicu od Svratišta koju će videti prvog septembra na zidu Magistrale!

Vintage razmena u DKSG, foto Jovan Nedeljkov (5) (1)

Centar za promociju nauke predstavlja časopis Elementi

Elementi su prvi domaći, ilustrovani, naučnopopularni časopis koji izdaje Centar za promociju nauke. U letnjem broju obrađen je temat o poreklu čoveka i misteriji iščezavanja svih njegovih najbližih srodnika. Tu je i priča o planeti šećera, studija o verovatnoći u svakodnevnom životu, fenomen čitanja u sebi, astronomija Edgara Alana Poa…

elementi-5-plakat-Cover

Mondo Bizar Noć Filmskih Trejlera

Noć trejlera je višečasovna audiovizuelna ekstravaganca koja će vas odvesti u vreme prljavih, zadimljenih ponoćnih bioskopa u kojima su beskrajni maratoni jeftinih filmova sumnjivog kvaliteta i moralnih vrednosti zabavljali, zgražavali i šokirali publiku, pomerajući granice pristojnosti i ukusa. Neretko interesantniji od samih filmova koje su najavljivali, trejleri su postali autonomna forma, esencijalni za komercijalni uspeh filma na sve zasićenijem bioskopskom tržištu, gde su granice između pornografije i mejnstrima bivale sve poroznije. Gledaćemo sate i sate najboljih, najbizarnijih, našokantnijih i najsmešnijih trejlera iz celog sveta. Samuraji, čudovišta, akcioni heroji, vanzemaljski osvajači, gangsteri, ubice, kung fu majstori, prostitutke, bajkeri, veštice, demoni, pobesnele životinje, prirodne i natprirodne katastrofe iz filmova u kojima je sve dozvoljeno.

Noc filmskih trejlera

Izložba Čarls Dikens

Najpoznatiji pripovedač viktorijanskog doba i najznačajniji engleski romanopisac XIX veka. Njegov neprolazni realizam bio je uzor mnogim piscima, sve do današnjih dana. Od Olivera Tvista do Velikih očekivanja njegovi upečatljivi likovi zaokupljaju našu pažnju. Autor izložbe Rastko Marković.

Carls Dikens

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: