Ne propustite konferenciju TEDxNiš

Subota, 23.maj je dan rezervisan za TEDxNiš konferenciju, kada će duh TEDx-a ponovo osvojiti Niš i sa pozornice Lutkarskog pozorišta još jednom čuti ideje vredne širenja.

Pripreme za konferenciju se privode kraju a objavljena je potpuna lista govornika. Među govorima Nebojše Ozimića, Ivana Blagojevića, Ivana Ćosića, Jelene Radanović, Dragana Gajića i drugih predavača na ovogodišnjoj konferenciji naći će se i govor Maje Volk o zdravom načinu života iz njenog iskustva pod nazivom ,,Kako osvojiti večito zdravlje’’. Takođe, konferencija će ugostiti još jednu damu – Anu Živković, nastavnicu engleskog jezika u Osnovnoj školi ‚‚Čegar“. Ana je zbog svog zalaganja i truda da u svoju nastavu primeni savremene tehnologije i unapredi svoju nastavu dobila status Majkrosoftovog inovativog edukatora za 2015. godinu. Svojim govorom ‚‚Za stepen više“ trudiće se da pokrene i motiviše publiku da ne koriste nedostatak sredstava kao izgovor, već da se okrenu mašti i ambiciji, za koje smatra da se kriju u svima nama.

TEDxNiš konferencija ove godine je po prvi put raspisala Konkurs za nove ideje i na taj način pozvala sve zainteresovane da se prijave kako bi podelili svoju ideju kako da reše neki problem koji su uočili ili predlože pozitivne promene u svom okruženju. Za pobednika konkursa je izabran Aleksa Živković, široj javnosti možda poznatiji kao Pirotski Potrčko, koji je sam pokrenuo biznis za kurirske usluge. On takođe nesebično pomaže svojim sugrađanima pružajući usluge dostave za osobe starije od 70 godina besplatno i prikupljanjem garderobe za socijalno ugrožene stanovnike. Za svoju humanost je više puta odlikovan: 2013. godine proglašen je za Mladog heroja, a potom i za Lokalnog heroja, a njegovo delo za Podvig godine. Takođe je dobitnik nagrade za Originalnu ideju u omladinskom preduzetništvu 2013. godine. Na TEDxNiš konferenciji će se predstaviti govorom pod nazivom ‚‚Prodajem dobrotu“.

Agendu konferencije možete preuzeti ovde – Agenda konferencije TEDxNiš.

Više informacija na www.tedxnis.rs.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: