Mladi umetnici povezuju dunavske gradove

Udruženje nesvrstanih umetnika (UNU) vas poziva na Promociju festivala Regeneracija Dunava koja će se održati u subotu, 6. juna, od 16h do 22h u AKC Egzoprostor, Nikole Pašića 98, Vinča.

Udruženje nesvrstanih umetnika najavljuje novu muzičku manifestaciju u naselju Vinča. U subotu 6. juna na letnjoj pozornici Egzoprostora, sa početkom u 16 časova, održaće se promotivna žurka festivala “Regeneracija Dunava”, koja će okupiti šest umetnika iz četiri grada Srbije. Publiku očekuju nastupi hiphop i rege izvođača i nezaboravan provod pored reke sve do večernjih sati. Na sceni će se naći poznati beogradski hiphop didžej DJ Doobie, zemunski hiphop sastav Still Underground, dok će ljubitelje rege muzike razigrati Ital Vision iz Beograda, Natty Riddim i DJ Ru iz Smedereva, kao i Shubba Ranks iz Novog Sada. Ovaj događaj u Egzoprostoru biće svojevrsni uvod za muzički festival koji će se održati u Bačkom Monoštoru, pored reke Dunav od 19. do 20. juna. Ulaz na događaj je slobodan sve do 22 časa.

Tokom prethodnih godinu dana u nastajanju AKC Egzoprostora učestvovali su mladi umetnici iz celog regiona, dok se za naredni period pripremaju brojna nova gostovanja.

Autonomni kulturni centar se nalazi u neposrednoj blizini arheološkog lokaliteta Belo brdo, na adresi, ulica Nikole Pašića 98, u naselju Vinča. Moguće je doći autobusom, automobilom, biciklom ili čamcem.

11264174_860374427351279_491525229_o

Ital Vision

Ital Vision sound se do sada popeo na bine brojnih festivala među kojima su Trenchtown, Etnofest, South Vibes, Exit i drugi. Sa radom su počeli pre desetak godina, i do danas su sarađivali sa umetnicima kao što su King Original, Heartical, Errol Bellot, Afrikan Simba, Zafayah, Dublinerz, NRG_D, Mistah Boogie, Irie Revolution. Promovišu društveno angažovani reggae zvuk uz prepoznatljiv toasting.

Dj Doobie

DJ Doobie selektah aka DJ Magic hands važi za didžeja koji vrti najfiniji crni zvuk sa ploča. Jedan je od pionira domaće hiphop scene, važi za jednog od najznačajnijih scratch mastera u Srbiji, a među brojnim izvođačima sa kojima je sarađivao su Vudu Udruženje nesvrstanih umetnika 11351, Vinča, Srbija Email: nonalignedart@gmail.com / telefon: +381 65 433 62 60 2 AKC Egzoprostor: umetnost, mladi, aktivizam Popaj, Suid, Lider, Mlata, Coyote, Still Underground, Juice i mnogi drugi. Za istinske ljubitelje hiphop zvuka, prvi put u gostima u Egzoprostoru.

Still Underground

Still Underground je zemunski hiphop/hc sastav koji duži niz godina deluje na domaćoj underground sceni. Freeday, State One i Ema, do sada su nastupali širom Srbije, rame uz rame sa umetnicima kao što su DJ Doobie, Prtee Bee Gee, Luccano Hill Finger, DJ Seven i mnogi drugi. Ovog šestog juna, očekujte samo žestoko od Still Underground-a, “Rođeni vođa”, “Get Down” i “Jump” na sceni Egzoprostora…

Shubba Ranks

Shubba Ranks aka Superstar selecta, rodom iz Novog Sada, na sceni je aktivan od davne 1999. godine. Do danas je nastupio na festivalima poput Trenchtown-a, Exit-a i Ritual Fest-a. Shubba je pasionirani kolekcionar rege ploča, a nekoliko godina radio je i kao urednik rege emisije na radiju. U Egzoprostoru pušta roots, rubadub i dancehall, i priprema publiku za letnju sezonu pored reke.

DJ Ru

Strahinja Pantić aka DJ Ru se već nekoliko godina bavi didžejingom. Dolazi iz Smedereva, i do sada je nastupao na brojnim događajima širom Srbije, uz izvođače kao što su Jahmessenjah sound, Natty Riddim sound, Jah H i drugi. Ovo će mu biti prvo gostovanje u Egzoprostoru. Posetioce očekuje posebno dobra selekcija rege muzike.

Natty Riddim

Sastav je tokom godina ima prilike da gostuje širom regiona na brojnim festivalima, od kojih se ističe nastup na festivalu Seasplash u Puli, 2014. godine. Imali su saradnju i sa brojnim domacim i stranim rege umetnicima, kao što su Digitron sound system, Hornsman Coyote, Jahmessenjah, Gigatron selecta, Butchaa messenjah i drugi. Nedavno su nastupli i na otvaranju AKC Egzoprostor…

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: