Majstor gruva: Nightmares On Wax prvi put u Beogradu!

Nightmares On Wax, di džej i producent čije je pravo ime Džordž Evelin, stiže u Beograd gde će se u nedelju 24. juna premijerno predstaviti domaćoj publici. Ovaj Britanac se proslavio eksperimentišući sa down-tempo, elektronskom i gruvi muzikom.

Nightmares On Wax se na sceni pojavio još tokom osamdesetih godina, ali je u to vreme bio deo hip-hop i b-boy kulture. Karijeru je počeo kao brejkdenser, a potom se udružio sa muzičarem Kevinom Harperm i producentom Džonom Halnonom. Zajedno su objavili jedan album, pa je Evelin krenuo u solo karijeru koju je obeležilo sedam solo albuma, na stotine mikseva i nebrojeno svirki po najvećim svetskim klubovima. Nightmares On Wax je poznat i kao muzičar koji je na velika vrata uveo trip-hop a njegov zvuk je jedinstvena kombinacija džeza, hip-hopa, regea i rudimentalnog rejva.

Nedavno je započeo evropsku turneju u okviru koje promoviše poslednji album “Shape The Future”, i tokom koje premijerno dolazi 24. juna u Beograd, na “Kućicu”. Ovaj album naglasak stavlja na bas i na vokale koji su najprisutniji na naslovnoj numeri. Cena ulaznica za njegovo gostovanje na „Kućici“ je 1.000 dinara.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: