Kad sve stane u RnR! KKN nastavlja najdužu rok tradiciju u Srbiji

Bend Kanda, Kožda i Nebojša će i ove godine nastaviti jednu od najdužih rok tradicija u Srbiji i prvog dana Nove godine održati koncert u Beogradu. Ove svirke među svim ljubiteljima KKN-a, ali i pravog gitarskog zvuka, već duže od decenije važe za nešto posebno.

KKN već više od 10 godina, tačnije od 2004, svakog prvog januara održava klupski koncert u prestonici, pa ni Nova 2016. neće biti izuzetak! Sa ovako dugim prvojanuraskim stažom, Kanda, Kožda i Nebojša su utvrdili jednu od najdugovečnijih koncertnih tradicija u našoj zemlji, a ove, kao i prošle godine, Oliver Nektarijević i ekipa će svirati u klubu Peron u Savamali. 

 Pošto smo jedno sedam-osam prvih januara u nizu održavali koncerte, skopčali smo da je to postala prava tradicija i shvatili da ne želimo da je prekidamo. Te svirke su startovale u kultnoj Akademiji, koja je, na žalost, već par godina zatvorena. Posle toga smo prešli u Gan, koji takođe nije radio neko vreme, pa smo se sad preselili u Peron – podseća se Nektarijević. 

kkn1

Prvojanuarske svirke među fanovima KKN-a važe za nešto posebno. Delom zbog tradicionalnog momenta, ali i zbog intimnijeg klupskog ambijenta i nešto drugačijeg repertoara. Međutim, ova svirka je specifična zbog još jedne stvari.

 Kao što je u prirodi klupske svirke, imate tu potpunu bliskost sa publikom, zbog čega smo apsolutno opušteni, a tada se pravi najbolja atmosfera. Takođe, zanimljvo je da će nam ovo biti prva električna svirka posle nekog vremena, ali i u narednom periodu. Naime, krajem ove, kao što ćemo i početkom naredne godine, svirali smo i sviraćemo samo anplagd svirke. Tako da nam je jedan ovakav nastup baš nedostajao kao rok bendu, a mislim da će dan ranije Marko Ganbanger, Ognjen Krstić, Makinwa i PeDja napraviti lepu plesnu uvertiru za nas – kaže Nektarijević.

kkn3

KKN je uvek bio prepoznatljiv po veoma originalnim tekstovima, koje mahom piše baš Nektarijevic. To je nešto što su zadržali sa nekoliko poslednjih albuma, iako na njima, za razliku od onih iz prvog dela karijere, forsiraju nešto tvrđi zvuk. A na ovoj svirci, kaže kaže frontmen KKN, biće mesta i za novije i za starije stvari, uz poneko iznenađenje za publiku. Prvi kontigent karata koji se prodavao po specijalnoj promo ceni od 600 dinara je rasporodat, tako da je nova cena ulaznice 800 dinara. Kapacitet kluba je ograničen, pa će u slučaju da ostane karata, one na ulazu u klub biti nešto skuplje.
Foto: S. Štih
SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: