Izložba radova studenata master programa Digitalne umetnosti Fakulteta za medije i komunikacije iz Beograda

U utorak 22. marta u 19 sati u Galeriji Doma kulture „Studentski grad“ biće otvorena izložba radova studenata master programa Digitalne umetnosti Fakulteta za medije i komunikacije iz Beograda.

Koji fenomeni u savremenom svetu najavljuju eru kiborga? Kako je moguće kontrolisati fragmente pojavljivanja sopstvenog lika u različitim medijskim formatima: od kamera za nadgledanje u šoping molovima i restoranima do Fejsbuka? Da li određeni modni fenomeni nikada ne izlaze iz mode ili se samo uvek iznova vraćaju, kako su se nosile platforme devedesetih, a kako danas? Šta je izvan okvira fotografije, a šta u fotografiji: da li je ono što izmiče našem pogledu u fotografiji ili izvan nje? Na koji način identičan motiv funkcioniše u najrazličitijim kontekstima? Kako je moguće rekonstruisati ubistvo na osnovu statističkih podataka koji upućuju na drastičan porast nasilja nad ženama?

Izložba studenata master programa Digitalne umetnosti na Fakultetu za medije i komunikacije bavi se problematizovanjem fenomena iz neposrednog okruženja u kojima se prelamaju lokalne, globalne, savremene i retrogradne tendencije ocrtavajući horizont očekivanja na početku 21. veka.

Izloženi radovi nastali su u okviru kursa Kontekstualne umetničke prakse i Video-art: pokretne slike i umetnost na master programu Digitalne umetnosti kod prof. dr Jovana Čekića i doc. dr Maje Stanković.

Ulaz slobodan.

Izložba traje do 30. marta.

Radno vreme galerije: pon-sub 17-21h.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: