Interaktivni mobilizacioni događaj #LightTheWay Balkan action/2015

Centar za ljudska prava i studije razvoja (CHRDS) u okviru action/2015 i Balkan action/2015 kampanja u četvrtak 24. septembra 2015. godine sa početkom u 20.30 časova u Savamaloj, Beograd, organizuje interaktivni mobilizacioni događaj #LightTheWay Balkan action/2015.

Balkan akcija/2015 je deo akcije/2015 pokreta na Balkanu. akcija/2015 je rastući građanski pokret koji čine skoro više od 2000 organizacija, mreža i koalicija iz 145 zemalja. Mi smo ujedinjeni u uverenju da je 2015. kritična godina za napredak u borbi protiv klimatskih promena, siromaštva i nejednakosti. Od borbe protiv siromaštva i nejednakosti do klimatskih promena, vizija akcije/2015 je da se ubrza globalno napredak u 2015. Naš pokret je otvoren i inkluzivan. Svako ko deli našu viziju i želi da mobiliše i uključi građane i građanke u svojim zajednicama ili širom sveta su pozvani da se pridruže našem pokretu.

24. septembra, veče pre nego što budu usvojeni Ciljevi održivog razvoja (COR) u UN-u u Njujorku, action/2015 i Balkan action/2015 pokreti će u Beogradu stajati ujedinjeni pod jednim nebom. Pozvaćemo na urgentne akcije kojima će se okončati siromaštvo, nejednakosti i klimatske promene. Osvetlićemo mesta, zajednice i pojedince čiji životi mogu biti transformisani primenom Ciljeva održivog razvoja. Beograd će biti jedan od stotine gradova u kojima će biti organizovani action/2015 mobilizacioni događaji povodom usvajanja Ciljeva održivog razvoja.

NAŠ SIMBOL

Svetlost je univerzalni simbol nade. Svetlo takođe predstavlja i snagu ljudi. Ljudi koji osvetljavaju svoj put.

NAŠ CILJ I POZIV NA AKCIJU

Naš poziv na akciju je ono što nas ujedinjuje u ovako važnom trenutku omogućavajući nam da pojačamo naš glas kao pokret. Želimo da pozovemo i mobilišemo organizacije civilnog društva, mlade lidere, društvene preduzetnike, medije, donosioce odluka i građane i građanke da pokažu da smo ovde i sada ujedinjeni pod jednim nebom i da nam je stalo do održivog razvoja. Želimo da osiguramo da primena Ciljeva održivog razvoja bude naša svakodnevnica.

SATNICA DOGAĐAJA

20:30 h Početak UNGA mobilizacije okupljanjem na uglu Braće Krsmanovića i Karađorđeve i tabla sa temom #LightTheWay na kojoj će svako od posetilaca moći da ostavi svoju poruku.

21:15 h Najava programa, performans ,,Svetlost“ i slanje poruka solidarnosti gradovima širom sveta

22:00 h Koncert grupe THREESOME u KC Gradu

Threesome je novi srpski kombo koji svira eksplozivan surf pank koji ne mari o vremenu i prostoru.

Potrebno je da svi ponesu svoje mobilne aparate ili neku vrstu osvetljenja.

ULAZ SLOBODAN

Kontakt osoba: Ivana Savić ivana@chrds.org

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: