From Israel with Love

Želite da posetite Izrael? Pre nego što spakujete svoje kofere, sledeći vikend svratite do Miksera da osetite ukuse, mirise i boje Izraela.

“From Israel with love“ je dvodnevna manifestacija koja će se 28. i 29. novembra održati u Mikser House-u i na kojoj će kroz brižljivo kreiran progam biti predstavljena izraelska kultura, gastronomija i muzika.

MUZIKA: BENDOVI

Orphaned Land- Pioniri pravca nazvanog „orient metal“ su poslednjim i aktuelnim albumom „All is One“ dospeli na top liste širom sveta, izvan granica svoje zemlje, i uspeli su da svetu pošalju jasnu poruku ljubavi i tolerancije koju njihova muzka šalje.

Upravo je to specifičnost ovog benda, jer za razliku od drugih, ne baziraju svoju muziku na mitovima već na situacijama i problemima koji se dešavaju u današnjem svetu, ovde i sada. Njihova misija je prepoznata i od strane brojnih fanova, koji su 2012. godine čak i pokrenuli peticiju da se „Orphaned Land“ nominuje za Nobelovu nagradu za mir.

The Hazelnuts- je poseban fenomen na izraelskoj muzičkoj sceni koji je za jako kratko vreme uspeo da osvoji publiku širom sveta.
Trio koji će vam sigurno privući pažnju svojim “vintage” stilom i preneti vam harmoniju koja je Nju Orleans krasila 30-tih godina.
Bend je od samog početka (2013) krenuo da komponuje i piše svoje pesme što je rezultiralo da za manje od dve godine učestvuje na svim poznatim izraelskim festivalima.

THE-HAZELNUTS
Uživaćete u majstorijama akustične gitare, kontrabasa i trube koje će vam na najbolji mogući način dočarati svet swing jazz-a.

Ulaz za grupu The Hazel nuts je besplatan!

KUVARI: MAJSTORI KULINARSTVA

Tokom ove dvodnevne manifestacije svi zainteresovani će imati priliku da uživaju u izralekslkim kulinarskim majstorijama Reema Hertsa (vlasinka restorana Smokvica) i Erana Elhalala (vlasnika poznatog restorana Saro Bistro na Menhetnu).
Ako vas ne privuku mirisi tradicionalnih izraelskih specijaliteta sigurno nećete moći da odolite ideji spoja Balkansko-Izraelske kuhinje od koje kreće voda na usta.

IZLOZBA SLIKA – “Exchanging Glances”
“Foreign Relations through the eyes of Israeli and Serbian photographs”

Izložba naslovljena “Exchanging Glances” u Mikser Hausu, svojevrstan je spoj radova osmišljenih kao zajednički serijal fotografija Milene Đorđević iz Srbije i Dora Neva iz Izraela.
Oba umetnika, tokom svog boravka u stranoj zemlji, fotografisala su atmosferu, ljude i pejzaže koji ih podsećaju na njihovu domovinu, ali i one koji su im svojom neobičnošću i originalnošću jednostavno – privukli pažnju!

Fotografija - Izlozba Milena Djordjevic (30)Surferi na pešačkom prelazu, peščane dine, slane naslage Mrtvog mora, samo su neki od detalja, koje će posetioci moći da vide na izložbi. Iako se žanr scene na fotografijama razlikuju, one prenose gotovo identičnu energiju ljudi i pokazuju da Srbija i Izrael imaju mnogo toga zajedničkog.

Poruka je u jedinstvu različitosti i ona obogaćuje i deli srž svih vrednosti, jer su dva fotografa predstavila, slične trenutke i prizore iz ove dve zemlje.

FASHION SHOW:

Ljubitelji mode će tokom manifestacije imati priliku da uživaju u kreacijama poznatih dizajnera iz Izraela. Prvog dana manifestacije, u 17 časova, osnivačica Centra za modno preduzetništvo u Izraelu, Viktorija Kanar, održaće prezentaciju o istoriji izraelske mode, nakon čega će (17:30) uslediti i razgovori o modi na kojem će učestvovati modni dizajneri iz Izraela: Michal Hidas, Liron Itzhakov i Maoz Dahan i modni dizajneri iz Srbije.
Razgovor će moderirati Viktoria Kanar, Nenad Radujević, direktor modnog studija “Click”.
Drugog dana manifestacije, 29. novembra, u 19 časova, biće održana modna revija na kojoj će biti predstavljeni modeli izraelskih modnih dizajnera: Michal Hidas, MaozDahan, Liron Itzhakov i Eva Al Keneresh.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: