Festival „Todo mundo“ od 19. do 25. aprila

Peti festival svetske muzike „Todo mundo“ biće održan od 19. do 25. aprila u Domu omladine Beograda, na Fakultetu muzičke umetnosti i u „Studiju 6“ Radio Beograda, najavio je DOB.

Dom omladine Beograda i Udruženje „Ring Ring“ ponovo će predstaviti raznolikost koja krasiworld music scenu.

Na petom festivalu „Todo mundo“ (Todo Mundo) nastupiće portugalski pevač i gitarista Serđu Godinju, libanski duo „Praed“, tradicionalnu muziku Irana predstaviće svirajući nacionalni instrument kemenče Shervin Mohajer, zatim ženski kvartet „Madame Baheux“ iz Beča, koji kombinuje sopstvene kompozicije sa muzikom Srbije, Makedonije i Bosne i mađarski „Sondorgo“, nastavljač tradicije južnoslovenskih naroda u Mađarskoj.

Koncert će održati i domaćoj publici dobro poznat Damir Imamović sa svojim kvartetom „Sevdah Takht“, a u vreme festivala objaviće novi album za „Glitterbeat“, izdavačku kuću koja je već drugu godinu zaredom proglašena za najboljeg world music izdavača.

croppedimage785300-Todo-Mundo-Cover-2016

Beogradski sastav „Čudesmo“ najaviće festival 16. aprila besplatnim nastupom u okviru manifestacije povodom Svetskog dana vinila na Cvetnom trgu.

Radionica grupe „Sondorgo“

Edukativni aspekt festivala „Todo mundo“ nije izostavljen ni ove godine.

Sastav „Sondorgo“ će na Fakultetu muzičke umetnosti održati muzičku radionicu na kojoj će predstaviti rad Tihomira Vujičića, poznatog etnomuzikologa, koji je istraživao i beležio muziku južnoslovenskih naroda u Mađarskoj.

Izvor: RTS

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: