Festival Dani urbane kulture, Čačak, 17-18. jun

Posle inicijative koja je trajala 15 godina, grad Čačak je postao bogatiji za skejt park koji već drugu godinu za redom okuplja umetnike i sportiste iz Srbije i inostranstva u sklopu festivala Dani urbane kulture (DUK), koji se ove godine održava u periodu 17-18. juna.

Pripremljeni su brojni sadržaji- muzički, edukativni, sportski, umetnički, program za decu koji će probuditi grad na Moravi tokom ova dva dana. Spoj sportskih i kulturnih manifestacija u prirodnom okruženju ima za cilj podizanje ljudske svesti o očuvanju životne sredine i našoj sopstvenoj ulozi u procesu koji traje.

Tokom festivala umetnici iz Evrope će ulepšavati grad izradom murala, biće organizovano
takmičenje u ekstremnim sportovima, a pre festivala su organizovane i dečije radionice gde će najmlađi sugrađani dobiti priliku da učestvuju sa svojim idejama. Za vreme trajanja festivala biće otvorena DUK pijaca gde će posetioci imati priliku da se upoznaju sa radom kreativnih ljudi koje će moći da podrže kupovinom nekih od njihovih proizvoda. Sve ovo će biti začinjeno nastupima domaćih bendova i DJ-eva.

Grafiti 1 (1)

Festival Dani urbane kulture drugu godinu za redom organizuje Alternativa za Čačak.
Dođite da zajedno budemo deo događaja koji će od 17. do 19. juna ulepšati i kulturno probuditi ovu malu sredinu. Preko dana uživajte u ekstremnim sportovima, u vožnji skejta, rolera i BMX-a u skejt parku. Posetite lokacije u gradu gde će mladi umetnici oslikavati murale. Dođite na DUK Pijacu gde će kreativne zanatlije, umetnici, dizajneri, socijalna preduzeća i javne ustanove izlagati i prodavati svoje rukotvorine. Učestvujte u pravljenju Otvorenog igralista i radionici arhitekture. Tokom večeri da uživajte u velikim muzičkim događajima koje će prirediti domaći DJ-evi i bendovi.

Photo by Danijela Marinković Beogradčić

Petak 17. jun 2016. Velika žurka na Moravi za ljubitelje elektronskog zvuka
Dusan Savić / Grab Your Beat / Čačak. 19h – 20h Luka Vuković B2B Ivan Radojević / 031
Republic / Užice. 20h – 22h Marko Milosavljević / Beograd. 22h – 00h Speedy / Lucky Light LTD/ Beograd. 00h – 02h after Miloš Jelić B2B Miloš Poledica / Den Helders / Čačak. 02h – 06h

Groznica subotnje večeri, Eyssburn ponovo u Čačku

Subota 18.06.2016.
Za Dž / Čačak Strah Od Džeki Čena / Gornji Milanovac Škank / Čačak Zbedem / Čačak Hit By Pain / Čačak Eyesburn / Beograd.

Vozite rolere, bmx ili skejt? Iskorsti priliku, prijavi se na takmičenje!

Petak 17.06.2016.

GAME OF SKATE
BOX BATTLE(ROŠKE)

Subota 18.06.2016.

Prijave na licu mesta do 12 časova.
Kategorije: Skate(-16), Skate(+16), In-line(-16), In-line(+16) i BMX

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: