Drumska Strela predstavlja šestu formulu

Formula Student tim Drumska Strela predstaviće novo vozilo u ponedeljak 29. maja, u 18 časova, u amfiteatru A Mašinskog fakulteta.

Najzahtevniji studentski projekat, koji vode studenti Univerziteta u Beogradu, je realizovan i ove godine. Drumska Strela 2017 je šesta formula koju je isprojektovao i napravio ovaj tim, koji u ovoj godini broji preko pedeset studenata. U odnosu na prethodnu godinu, napravljena su značajna poboljšanja na sistemu oslanjanja, ergonomiji vozača, smanjena je masa vozila i spušteno je težište. 

Višemesečni rad tima biće vidljiv na svečanosti kojoj će prisustvovati predstavnici Univerziteta i fakulteta, profesori, prijatelji projekta, alumni članovi, roditelji, prijatelji, kao i svi zainteresovani posetioci i ljubitelji auto-moto sporta. Ovogodišnje predstavljanje je ujedno i najava za prestižna takmičenja koja ih očekuju u ovoj sezoni.

Budite među prvima koji će videti formulu koje će se trkati na stazama Formule 1 i predstavljati Srbiju na najprestižnijem svetskom inženjerskom takmičenju, Formula Student!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: