Dok’n’Ritam festival na Danima Studentskih kulturnih centara Srbije u Novom Sadu

U sredu 14. septembra u 20 časova na Brod teatru Studentskog kulturnog centra Novi Sad biće predstavljen prvi festival muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam (D’n’R) koji je održan od 23. do 26. juna u Domu kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu.

Na prvom festivalu muzičkog dokumentarnog filma bilo je prikazano ukupno 19 filmova, od toga 9 u regionalnom takmičarskom programu. Na festivalu su vođeni razgovori sa autorima filmova, a bile su predstavljene muzičke knjige i dokumentarci u nastanku. Dodeljene su dve glavne nagrade i dva specijalna priznanja. Veliki broj umetnika iz regiona dao je podršku festivalu. Programi festivala bili su jako posećeni, a otvaranje i zatvaranje festivala bilo je u znaku filmske muzike (Grupa Maljčiki) i povratka kultne beogradske grupe S.T.R.A.H.

Cilj festivala Dok’n’Ritam je da se mladi upoznaju sa kultnim muzičkim pravcima, bendovima i izvođačima ali i sa ovim aktuelnim filmskim žanrom koji je u poslednjih pet godina osvojio tri Oskara (Searching for Sugar Man, 20 Feet from Stardom, Amy).

Gosti u Novom Sadu biće Sandra Rančić, umetnička direktorka festivala i Marina Lučić, PR i medijska koordinatorka. Nakon razgovora biće prikazani nagrađeni filmovi festivala.

Dani Studentskih kulturnih centara Srbije u Novom Sadu drugi su u nizu susreta (prvi su održani u SKC Niš u junu ove godine) sa ciljem da se studenti bolje upoznaju sa programima ovih ustanova. Studenti svakog meseca imaju prilike da prisustvuju brojnim obrazovnim i kulturnim programima koje ovi centri svakodnevno pripremaju.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: