Dobrovoljno u Beogradu #13: Volontiranje u savremenom svetu- stvarnost i izazovi

Grupa studenata sa američkog Univerziteta Djuk, koji dolaze iz različitim kulturnih sredina, i koji su volonteri u raznim kulturnim institucijama u Beogradu tokom leta, vodiće diskusiju i početi sa postavljanjem pitanja publici kako bi predsatvili šta je to zapravo volontiranje i kakvi su njegovi izazovi i posledice u američkoj kulturi.

Zatim, preći će se na pitanje koji su to ,,dobri“ i ,,loši“ razlozi zbog kojih ljudi odluče da svoje vreme i talenat posvete dobrotvornom i edukativnom radu kao i drugim korisnim društvenim aktivnostima u Sjedinjenim Državama. Naši gosti će podeliti svoje utiske o Srbiji, a govoriće i o nekim razlikama koje su primetili da postoje između srpskog i američkog društva na kulturnom, političkom i mnogim drugim poljima. Biće reči i o moralnim pitanjima volonterstva u 21.veku , kao što su: Zbog čega pomagati u inostranstvu, kada postoji marginalizovano, siromašno i ugroženo stanosvništvo i u SAD-u? Šta je to ,,volonturizam“? i, konačno, Koje su to zablude koje postoje u vezi sa volontiranjem?

Program će biti vođen na engleskom i srpskom jeziku.

Djuk Univerzitet je privatni, naučno-istraživački institut u Daramu,u Severnoj Karolini. Osnovan je 1838.godine i poznat je po svom, tradicionalno, akademskom uspehu. DukeEngage je program pokrenut od strane Djuk Univerziteta, koji pruža potnupu finansijsku pomoć odabranim studentima Univerziteta koji žele da svoje leto obogate služeći, kao partneri, u američkim ili medjunarodnim zajednica.

Kulturni centar REX

Jevrejska 16, 11000 Belgrade, Serbia
sreda, sa početkom u 15.30
SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: