DKSG gostovanja na susretima Studentskih kulturnih centara Srbije u Nišu i na festivalu Dev9t

Od 13. do 18. juna u Studentskom kulturnom centru Niš biće održani susreti studentskih kulturnih centara Srbije (SKC Beograd, SKC Novi Sad, SKC Kragujevac, SKC Niš i Dom kulture „Studentski grad“).

Tokom 2016. godine Studentski kulturni centri Srbije su organizovali razmenu svojih programa i intenzivirali sve oblike saradnje. Povod da se prvi sureti ove godine održe u Nišu je to što Studentski kulturni centar Niš ove godine obeležava 35 godina svog postojanja i rada.

Cilj umrežavanja jeste da se mladi bolje upoznaju sa programima koje ovi centri nude, ali i programsko povezivanje ovih centara kroz buduće zajedničke produkcije i gostovanja.

U ponedeljak 13. juna susreti će biti zvanično otvoreni celodnevnim programom i razgovorom o važnosti povezivanja ovih ustanova kulture.

Na susretima u Nišu DKSG će predstaviti deo svoje trenutne produkcije, kao i aktuelne radionice:

U utorak 14. juna u Dvorištu Univerziteta u Nišu biće organizovana revija dokumentarnih i animiranih filmova u produkciji Akademskog filmskog centra DKSG.

U sredu 15. juna na istoj lokaciji biće organizovan koncert horova na kome će učestvovati i radionica muzičke redakcije DKSG Ritam Studentskog grada i Hor Studenjak.

U subotu 18. juna SKC Niš organizuje pozorišni maraton na kome će se DKSG predstaviti sa radionicom savremenog plesa NOVI STUDIO sa predstavom „Traganje za pokretom“.

Dom kulture „Studentski grad“ sa svojim programima gostuje i na umetničkom festivalu DEV9T koji se održava od 10. do 18. juna u Ciglani.

U četvrtak 16. juna perkusionistička radionica Ritam Studentskog grada će prošetati festivalom u 18 časova, nakon toga Hor Studenjak će imati performans u Integralu dok će u Bioskopu Dev9t u 20 časova biće prikazan izbor animiranih filmova sa festivala Balkanima.

U petak 17. juna radionica savremenog plesa DKSG Novi studio imaće prezentaciju nove koreografije u saradnji sa programom Dev9t traži novo odelo.

Oba dana ovog DKSG kutka na festivalu Dev9t biće izloženi radovi likovnog umetnika Nikole Velickog, a publika će moći da vidi i knjige u izdanju DKSG.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: