Djans i ekipa u KSTu

Beogradska publika će 26. avgusta u bašti kultnog Kluba studenata tehnike, posle dužeg vremena biti u prilici da čuje DJANS kolektiv (ex Blaya DUB Playa), koncertnu atrakciju Zvezde Grajma i Gazda Paju, jedno od najvećih imena domaće rep scene, koji dolaze u sklopu DJANS Block Party žurke.

Za podršku će biti zaduženi jamajčansko – srpski DJ kolektiv Couple Up (Shone Al Capone i Tommy T) grupa Kurtoazija, koja će predstaviti singlove sa svog najnovijeg albuma „Tu“, a specijalni gosti biće rep ikone svoje generacije – Marlon Brutal i Arafat.

Očekuje nas lud provod uz još pratećih sadržaja, poput takmičenja u twerkovanju i brejku, te mis mokre majice.

Ukoliko ranije niste čuli, „Block Party“ je tip ulične žurke koji je postao popularan na istočnoj obali SAD-a sedamdesetih godina prošlog veka. Ono po čemu je postao prepoznatljiv je karakter dešavanja: na otvorenom prostoru, između zatvorenih ulica, ili čak unutar čitavog zatvorenog bloka, a organizovala ga je lokalna, uglavnom afro-američka zajednica, kako bi proslavljala i predstavljala svoju kulturu.

foto Nemanja Janic

Početkom novog milenijuma sve dobija novo značenje. Block Party žurke pod etiketom Mad Decent organizuju se od 2008. godine i preobražavaju se iz otvorenog uličnog koncerta u putujuću festivalsku atrakciju! To je i razlog po kom je Block Party poseban u odnosu na druge muzičke događaje – jer predstavlja savršeni spoj žurke i festivala!

Zvuk na Block Party žurkama predstavlja simbiozu karipskog ritma, elektronike i hip-hopa, a sve više mu se pridružuju baile funk, kuduro, moombathon, EDM, trap, future i druge savremene muzičke forme.

Karteza DJANS BLOCK PARTY možete naći u ZlaShtek radnji u prolazu ispod Palate Albanija po ceni od 200 din, kao i na samo veče nastupa, kada će cena biti 300 dinara. Početak je u 23h, a trajaće do 4 ujutru.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: