Dejvid Bouvi – omaž Ikoni koja je išla ispred svog vremena!

Prava poslastica sprema se u četvrtak za sve fanove muzike legendarnog Dejvida Bouvija!
Omaž jednoj od najvećih rock i pop ikona, Dejvidu Bouviju, koji je svojom pojavom, muzikom i filozofijom uticao na generacije i generacije, održaće se ovog četvrtka u klubu Peron u Savamali.
Dejvid Bouvi umro je 10. januara u svom domu u 69. godini života. Brojni albumi, kompilacije i filmovi koje ostavio iza sebe, kao i moć da na kontroverzan način uvek sve izbaci iz socijalne i stilske ravnoteže, zauvek su ga zlatnim slovima ispisali u istoriji pop kulture. Britanac se na scenu probio još daleke 1969. pesmom „Space oddity“, a njegovo najčuvenije izdanje je „The Rise and The Fall of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars“. U tom konceptualnom albumu Bouvi je opisao doživaljaje vanzemaljca koji dolazi na zemlju i postaje superzvezda, ali ga na kraju ubijaju sopstveni fanovi. 
U četvrtak u Peronu će se u režiji dua „Rock ‘n’ roll evakuacija“ u čast Dejvida Bouvija, slušati hitovi iz svih perioda karijere slavnog muzičara. A kako je Bouvi imao i dosta projekata na kojima je sarađivao sa kolegama, vrteće se i Iggy Pop, Placebo, Pixies, Roxy Music i mnogi drugi koji su kroz karijeru imali prilike da rade zajedno sa ovim velikanom.
Provod u Peronu sa nastavlja i narednih dana, pošto će u petak za pultom biti Uroš Milovanović, muzički novinar STB, dok je subotu Ognjen Krstić.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: