Danube Fun Fest od 8. do 13. avgusta

Donji Milanovac – Sat na veb-portalu Danube Fun Festa otkucava poslednji mesec pred početak međunarodnog festivala koji u sebi spaja edukativni, kulturni i sportski karakter, prvog ovakve vrste u Srbiji koji je osmislila i organizovala Inicijativa mladih „Hoću! Mogu!“ iz Donjeg Milanovca. Srednjoškolci, studenti, ali i mladi svršeni visokoškolci žele da na ovaj način usavrše svoje ugovaračke i organizacione sposobnosti, razviju radne navike, steknu iskustvo i ostvare kontakte i poznanstva sa novim ljudima iz zemlje i inostranstva. Festival vide i kao mogućnost direktnog uticaja na promociju Srbije, svog grada i turizma u opštini Majdanpek.

Cena komplet aranžmana je 99€. U nju ulazi 5 noćenja sa doručkom u hotelu „Lepenski vir“ u Donjem Milanovcu, kotizacija za učešće na međunarodnim sporskim turnirima i narukvica koja je ulaznica za žurke i koncerte. Gosti iz Srbije imaju i posebnu pogodnost – mogućnost da iskoriste vaučer za odmor u Srbiji i tako smanje cenu aranžmana na 57€.

– U prvom planu Danube Fun Festa je pre svega međunarodna saradnja mladih, promocija zdravog života i aktivizam i to je ono po čemu bi ovaj deo Srbije trebalo da postane prepoznatljiv i da se razlikuje od brojnih letnjih festivala zabavnog karaktera. Želimo da pokažemo da mladi mogu da budu pokretači lokalne zajednice, da volonterski pokreću i realizuju akcije koje će doprineti poboljšanju uslova života, stvaranju zdravih navika i očuvanju životne sredine, kao i da budu promoteri svih kulturnih i prirodnih vrednosti sredine u kojoj žive – kaže za Danas predsednik Inicijative mladih „Hoću! Mogu!“ Petar Jovanović.

– Ideja Danube Fun Festa i volonterizam koji on stavlja u fokus naišla je na podršku AISEC-a, preko koga će u Donji Milanovac već za koji dan stići desetak volontera, koji će zajedno sa članovima Inicijative „Hoću! Mogu!“ učestvovati u akcijama čišćenja i sređivanja i pomoći u organizaciji festivala koji će prema dosadašnjim najavama imati oko 200 učesnika – saznajemo od PR Inicijative mladih Marije Krečković.

Nije AISEC jedini prepoznao značaj Danube Fun Festa, budući da brojni sponzori pomažu organizaciju festivala čije pripreme ulaze u završnu fazu. Treba pripremiti sve i dočekati oko 200 učesnika iz Srbije, ali i sveta kojima će vreme od 8. do 13. avgusta u Donjem Milanovcu biti ispunjeno različitim sadržajima.

– Svih pet dana trajanja festivala osmišljeno je u tri segmenta: sportsko-rekreativni, edukativni i zabavni. Nadmetaćemo se sa gostima koji će doći iz Azerbejdžana, Egipta, Libana, Nemačke, Alžira, Italije, Rumunije i brojnih gradova Srbije u malom fudbalu, odbojci na pesku, stonom tenisu i šahu. Proveravaćemo spretnost i veštine u zabavnim igrama bez granica, a naravno neće izostati ni zabava. Iz večeri u veče smenjivaće se programi kojima ćemo takođe prezentovati kulturni i zabavni život Srbije – objašnjava Marija Krečković.

Dejan Petković i Big bend, New Quartet, Marija Šerifović, VIS Novi dan, di-džejevi Darkned, Garnier, Suzan Bir iz Minhena, Dea sa Islanda i Unknown, u programima u centru grada i na gradskoj plaži činiće zabavni deo Danube Fun Festa. Podsticanje sportskog duha i zdravog života, aktivizam, druženje, ali i upoznavanje sa bogatim istorijskim i kulturnim nasleđem istočne Srbije, jeste ono što čini naš festival, kaže Petar Jovanović, ističući: Danube Fun Fest ima edukativnu i promotersku ulogu jer ćemo učesnicima festivala iz zemlje i sveta pokazati kulturnu i prirodnu baštinu našeg kraja, verujući da utisci sa Lepenskog Vira, Rajkove pećine i Nacionalnog parka Đerdap doprineti da se oni i iduće godine sa svojim prijateljima vratiti u Donji Milanovac i na novi Danube Fun Fest – rekao nam je prvi čovek Inicijative mladih.

Na Danube Fun Festu mogu učestvovati svi jer nema ograničenja, dakle, srednjoškolci, studenti i oni stariji, željni dobre zabave i kvalitetnih sportskih takmičenja, svih nacionalnosti i religija dođite u Donji Milanovac.

Ako ipak ne želite da plaćate hotel, u Donjem Milanovcu postoje i privatni apartmani koje možete sami rezervisati, a narukvica i učešće na turnirima na Danube Fun Festu će vas koštati 1000 dinara.

Za one najveće avanturiste postoji i opcija kampovanja, s upozorenjem da u Donjem Milanovcu prava kamp mesta ne postoje, te da vam možemo obezbediti mesto za postavljanje šatora, ali ne i struju, tuševe i WC. Prijave za učešće na Danube Fun Festu traju do 31. jula 2015. godine.

Svi naši gosti imaju i mogućnost da iz Beograda u Donji Milanovac stignu sa stilom! Osmog avgusta u 12 časova iz Beograda kreće brod „Aquastar Maxim“, koji će krstariti našim lepim plavim Dunavom do Donjeg Milanovca uz ketering i muziku. Cena karte je 50€, a prijave traju do 20. jula 2015. godine.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: