Danielle Nicole iz Njujorka pravi techno haos u klubu KPTM ove subote

Belgrade Afterhours i klub KPTM predstavljaju minimal techno damu Danielle Nicole iz Njujorka koja će u ovom klubu nastupiti 28. januara s početkom od 23 časa i na najbolji način ulepšati predstojeći klupski vikend.

Ovoj sjajnoj andergraund umetnici domaću podršku pružiće Mancha & MarkPanic/Belgrade Afterhours, Dovla i Teo Trunk.

Ulaz će za sve posetioce biti besplatan do pola jedan, nakon toga naplaćivaće se 400 rsd.

Kao rođena Njujorčanka Danielle Nicole je svoj muzički ukus razvijala pod uticajem nekih od najboljih techno DJ-eva tokom devedesetih, ključnom periodu za razvoj klupske subkulture. U jednom periodu osetila je da ne želi da doživljava energiju kultnih klubova samo kao posmatrač, već je 15 godina klupske teorije pretvorila u praksu. Na svoj način. I tako je od 2005. postala aktivni učesnik u kreiranju tamošnje elekronske andergraund scene.
Njenu muziku karakterišu intenzivni bas i mračni sint upakovani u groovy minimal zvuk.

Na početku karijere Danielle je uglavnom nastupala u popularnim njujorškim klubovima, ali je vrlo brzo postala i globalno popularna, širom Amerike, Srednje  i Istočne Evrope, dok poslednjih godina živi i stvara u Berlinu.

Nakon objave svog debitantskog EP-a izdavala je muziku pod okriljem najvećih imena i izdavačkih kuća Little Helpers, Fantastic Friends, What Now Becomes, Frequenza, Neurotraxx, Minitec Series, IRMA and Klectik. Sarađivala je sa nekim od najvećih techno artista poput Someone Else, Matt Star, Dilo, Pablo Denegri, Alland Byallo, Jonny Cruz and Francesco Assenza.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: