Danas počinje Musicology festival 23 – 26. jul

Među poznatim stranim izvođačima kao što su Gregory Porter, Brand New Heavies i Liv Warfield i New Power Generation Hornz, posebno zanimljivo ime je francusko – američka atrakcija, Electro Deluxe.

Danas u Beogradu počinje jedinstveni festival, Musicology, koji će se odigrati na Malom Kalemegdanu od 23 – 26. jula. Musicology stremi da dovede kvalitetne umetnike različitih muzičkih žanrova, a poslastica festivala su upravo fenomenalni muzičari koje ljubitelji muzike nisu imali prilike da vide i čuju u Beogradu.

Među poznatim stranim izvođačima kao što su Gregory Porter, Brand New Heavies i Liv Warfield i New Power Generation Hornz, posebno zanimljivo ime je francusko – američka atrakcija, Electro Deluxe. Sedam najtraženijih muzičara u Francuskoj drsko prkose žanrovskoj definiciji, ali se ne ljute kada ih smeste pod fank, džez ili čak elektro džez, kome su ranijih godina više bili naklonjeni.

gregory

“Ljudi su često primorani da etiketiraju stvari ali ako im etiketa pomaže da se identifikuju sa nama, to je sjajno. Mi stvaramo muziku koju bismo i sami voleli da slušamo i uz koju bismo igrali ili vodili ljubav. Kada nas posmatraju kao džez bend daju nam slobodu da radimo ono što želimo. Stvaramo muziku.“

Njihovi živi nastupi su izuzetno energični, te se čini da Electro Deluxe ima posebnu vezu sa publikom. Članovi ovog benda kažu da su javni nastupi njihov život, a da se na bini osećaju kao kod kuće. Iako na koncertima izgleda kao da ostavljaju dušu na sceni, što možete i proveriti na njihovom youtube kanalu, ova sedmorka kaže da nemaju vremena da budu umorni.

Electro Deluxe će nastupiti prve večeri festivala, nakon zvaničnog otvaranja. Ove godine, Musicology će simbolično otvoriti naš najpoznatiji džez muzičar Duško Gojković i njegov bend Belgrade Summit Octet, za čijim nastup je interesovanje jako veliko.

electro deluxe

Još jedna poslastica na Musicology festivalu jeste The Brand New Heavies, koji će u Beogradu prvi put održati koncert otvoren za javnost. Ove legende londonskog esid džeza stižu sa sjajnom pevačicom, Dawn Joseph, koja će predvoditi njihov natup. Sa njom su snimili i svoj poslednji album “Sweet freaks”, koji će, pored dobro poznatih hitova, predstaviti publici Musicology festivala. Na albumu se izdvojila obrada hita Piter Gabrijela “Sledgehammer”, kojoj su ovi muzički genijalci podarili potpuno novo ruho.

Treći dan festivala rezervisan je za nastupe bivše atletičarke i Prinsove štićenice, Liv Warfield koja dolazi sa duvačkom sekcijom Prinsovog benda New Power Generation, a očekuje se da će ovo biti najenergičniji nastup festivala.

liv

Gregory Porter, jedan od najprepoznavljivijih džez – soul glasova današnjice, zatvoriće drugi po redu Musicology i izmamiti osmehe na licima svih onih koji su ga sa nestrpljenjem čekali. On će izvesti pesme sa svog, Gremijem nagrađenog, albuma “Liquid spirit” ali je najavio i par iznenađenja u repertoaru.

Domaći predstavnici Musicology festivala, Ničim izazvan i Marčelo sa Napetim kvintetom, biće dostojni domaćini inostranim kolegama i pokazati da ni naša scena ne zaostaje.

Karte za Musicology festival, pojedinačne i komplete, možete nabaviti u klubu Bitefartcafe, kao i na prodajnim mestima eventim i ddtickets. Ono što je novina je mogućnost kupovine online i ištampanja kod kuće.

Izvor: MTV

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: