Dan G Gradska gerila

Gradska Gerila, interdisciplinarna kreativna laboratorija koja okuplja mlade profesionalce različitog uzrasta i interesovanja, 27. juna predstaviće svoj rad u protekla tri meseca u Španskoj kući, sa početkom u 19 časova.

Tokom protekla tri meseca, Gradska Gerila je radila na 4 projekta, takozvana modula, od kojih je svaki razvijao svoju ideju sa grupom mladih, novih članova Gradske Gerile. Svi projekti i aktivnosti Gradske Gerile ostvareni su u konstantnoj saradnji sa Goethe Insitututom.

Program dešavanja Dan G obuhvata:

Škola urbanih praksi

DGZajedno sa komšijama iz Savamale kuva se čorba i upoznaje se sa prostorom Španske kuće, aktivnostima koje se u njoj odvijaju i potencijalima za uvođenje novih u saradnji sa posetiocima . Projekat Kolektivna interpretacija Španske kuće ima za cilj da kroz seriju kolaborativnih akcija i radionica zajedno sa građanima Savamale i Beograda, kao i lokalnim inicijativama, omogući upotrebu i dâ nov život ovom napuštenom objektu, i učini ga novim mestom za aktiviranje i okupljanje zajednice.

više informacija: https://www.facebook.com/events/728867567236717/

Upoznavanje sa dosadašnjim radom na projektu ,,Moje parče Savamale“ čiji je cilj uključivanje građana u procese donošenja odluka o javnih prostorim od samog početka, kao i u daljoj razradi predloga rešenja zajedno sa stručnjacima. Uključenje u dalju razradu projekta zajedno sa Savamalcima, stručnjacima i članovima Gradske Gerile.

više informacija: https://www.facebook.com/events/1437511359889440/

Posetioci su pozvani da ponesu knjigui da kroz razmenu knjiga, reči i iskustava saznaju više o ovogodišnjoj radionici za izradu mobilnih Otvorenih biblioteka., sa prilikom da vide i ponesu sa sobom jednu od 8 džepnih biblioteka.

više informacija: https://www.facebook.com/OtvorenaBiblioteka/info?tab=page_inf

Savamala Walks – Savamala Imaginarium, razglednice iz Savamale

Izložba alternativnih razglednica Savamale iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, kao i Savamale iz mašte. Izložba će se sastojati iz mape Savamale na koju će biti okačene neobične i interaktivne razglednice koje prikazuju datu lokaciju. Takođe, uključivaće i nekoliko kofera sa nasumičnim stvarima nađenim u Savamali, kao i staro poštansko sanduče u kojem će se nalaziti razglednice.

Shhhumigrad

Kratki dokumentarni filmovi o procesu natajanja Shhhumigrada, istraživanju zvukova i živih proba. Projekcije će biti prekinute i praćene živim izvođenjem par pesama u kome će i publika moći da učestvuje.

PULS – Hit the Hermes

Hit the Hermes je interaktivni projekat koji se tiče prava građana na muzeje. Aludirajući na stanje i nemogućnost posete narodnom muzeju i muzeju savremene umetnosti (između ostalih), performans je zamišljen kao interaktivna video igrica gde posetioci imaju mogućnost da ulove Hermesa koristeći pištolje na vodu.

PULS – AV Jam Session

Audiovizulna svirka je zamišljena kao istraživačko eksperimentalna interakcija.

 

Satnica :

:: 19:00 – 21:00 Otvaranje – Savamalsko-gerilska čorba

:: 20:00 – 21:00 Savamala Imaginarium, Savamala Walks,
Otvorena Biblioteka (razmena knjiga), Moje parče
Savamale
:: 21:00 – 21:30 Shhhumigrad (Kratak film + svirka)

:: 21:30 – 22:00 Hit the Hermes (interaktivni performans)

:: 22:00 – 23:00 Audio Visual Jam Session

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: