„D-STREAM“ – muzički vikend povodom Svetskog Dana muzike

Nova manifestacija pod nazivom „D-stream“, koja se dešava 20. i 21. juna povodom Svetskog dana muzike u autonomnom kulturnom centru u naselju Vinča, bide ujedno i mini festival koji de okupiti brojne regionalne izvođače, izlagače i mlade umetnike, uz bogat multimedijalni program na obali reke Dunav.

Cilj „D-stream“-a je da postane nova platforma za promociju i povezivanje regionalne alternativne muzičke scene, kao i da pomogne razvoj turizma u naselju Vinča. Stoga de posetioci ove godine imati prilike da proprate nastupe šest izvođača iz Bugarske i Srbije među kojima su Gerata, hiphop zvezda u usponu iz Velikog Trnova, Alexmall & Gem, fenomenalni hiphop i jazz producentski tim iz Sofije, Mihaela Martin, talentovana soul i hiphop solistkinja iz Sofije, popularni hiphop sastav Still Underground iz Beograda, autorski punk/rock sastav Rif, mladi reper Volk iz Vršca, kao i beogradski reggae dj sastav Ital Vision sound.

Oni će nastupiti tokom prvog dana manifestacije, dok de drugog dana posetioci imati priliku da pogledaju izložbe regionalnih autora u organizaciji Ulične galerije, i uz podršku domadih disk džokeja.

POSTER_PROMO

Dvodnevni program de biti smešten u autonomni kulturni centar Egzoprostor, koji se nalazi u neposrednoj blizini arheološkog lokaliteta Belo brdo, dok de u saradnji sa Muzejom grada Beograda, za sve posetioce biti organizovana i poseta arheološkom lokalitetu Belo brdo.

Manifestacija se realizuje u organizaciji Udruženja nesvrstanih umetnika (UNU), uz podršku Muzeja grada Beograda i Evropske kulturne fondacije. Aktivnosti UNU-a do sada je podržalo preko 30 umetnika iz 7 evropskih zemalja, koji su direktno pomogli da baš u naselju Vinča zaživi jedan potpuno novi prostor za kulturu, a sada i jedna potpuno nova muzička manifestacija.

Svi posetioci koji kupe ulaznicu za „D-Stream“ imade mogudnost i da besplatno posete obližnje arheološko nalazište, i saznaju nešto više o figurinama, oruđu i stanovnicima iz doba Neolita. Uz kupljene ulaznice za prvi dan, posetiocima je omoguden i besplatan ulaz za drugi dan manifestacije.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: