Čitamo na TRGU u subotu u 14 časova!

Akcija Čitajmo zajedno u susret festivalu knjige ČitamЧиташ!

Kao najava festivala ČitamЧиташ i ove godine biće organizovana akcija „Čitajmo zajedno!“. U subotu, 16. septembra u 14 časova počinje okupljanje organizatora, prijatelja festivala i svih zainteresovanih sugrađana i slučajnih prolaznika. Ova akcija koja svake godine okupi više desetina ljubitelja knjiga ima za cilj širenje značaja knjige i čitanja, u bilo kom trenutku, na bilo kom mestu.

 Ekipa ČitamЧиташ poziva vas da i ove godine iskoristite priliku da dovršite knjige koje trenutno čitate, a potom ih trampite na festivalu koji se održava 7. i 8. oktobra u bioskopu Zvezda. Ako kod sebe nemate nijednu knjigu koju biste mogli da čitate, možete jednu pozajmiti na licu mesta od nas. Za učesnike skupa ne postoji starosno ograničenje, na događaj su pozvani pripadnici svih generacija.

 O festivalu Festivalu ČitamЧиташ

 Festival knjige ČitamЧиташ održava se peti, jubilarni put menja lokaciju i održava se 7. i 8. oktobra u bioskopu Zvezda! Očekuju vas zanimljive tribine, radionice, filmske projekcije i neizostavna trampa knjiga, koja će trajati sve vreme festivala, a ulaz je, kao i uvek, besplatan. ČitamЧиташ festival, koji se održava u okviru udruženja Evropa Nostra Srbija, posvećen je knjizi i ima za cilj čuvanje, rehabilitaciju i popularizaciju knjige kao medija. Osnovna aktivnost ovog festivala je razmena polovnih, pročitanih knjiga. Posetioci jednom godišnje imaju priliku da zamene pročitanu knjigu za neku drugu, kao i da učestvuju u različitim aktivnostima i radionicama koje su povezane sa knjigom, književnošću i edukacijom.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: