Ciklus koncerata DžEZ ZA Dž: LOUD GRETCHES

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom beogradskom džez scenom, koji je započet 2013. godine, kroz serijal besplatnih koncerata "DžEZ ZA Dž".

Jednom nedeljno, u redovnom terminu subotom od 13 časova, posetioci će imati priliku da čuju odlične domaće džez izvođače, među kojima su: Kvintet Ksenije Kočetove, Kvartet Milana Petrovića, Loud Gretches, Stoiks i drugi. Pored održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala i negovanja postojeće publike, ovaj ciklus koncerata ima za cilj i stvaranje nove džez publike, potencijalnih novih posetilaca BDžF, posebno među mladima.

Na prvom koncertu u novom ciklusu „DžEZ ZA Dž“, nastupiće Loud Gretches, džez grupa iz Beograda, nastala 2012. iz potrebe njenih članova za zajedničkim i individualnim muzičkim izrazom, kao posledica čestih džem sešna u džez klubu Čekaonica u bivšoj zgradi BIGZ-a. Žanrovski, grupa se može svrstati u malo energičniji i življi fjužn džez. Uglavnom nastupa po beogradskim džez klubovima, ali ideja benda je da njihov autorski proizvod upozna sa publikom širom sveta, putem interneta kao i učešćem na mnogobrojnim festivalima putem sviranja “uživo”. Bend pored svojih autorskih kompozicija na svojim nastupima izvodi i svojevrsne obrade poznatih džez i fjužn kompozicija.

Bend sačinjavaju, Dragan Ivanović, bas, Uglješa Novaković, saksofon, Srđan Dunkić-Džoni, bubnjevi i Peca Kozomara, gitara

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: