Biće Filmskog fronta! 13!

Festival malih i nezavisnih produkcija FILMSKI FRONT održava se od 28. do 31. oktobra po baksuzni 13ti put pod sloganom “DA NE UREKNEM, biće Filmskog Fronta!”

“Da ne ureknem”, 13. Filmski front počinje u sredu 28. oktobra i to domaćinskom Kinoklubaškom selekcijom koja afirmiše uspešne autore i članove Kino Kluba Novi Sad. Odmah nakon kinoklubaške uslediće gostujuća selekcija filmovi Pančevo Film Festivala nakon čega se selimo u PUBeraj i sušamo filmsku muziku.

Drugog festivalskog dana počinje zvanična bitka za najbolji film na 13. Frontu! Nakon rekordnog broja pristiglih filmova iz celog sveta, preko 4000 kratkometražnih igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova, selektor Filip Markovinović podelio ih je u dve kategorije. U kategoriji “Pomeri se smesta!” (Srbija/Region), za nagradu stručnog žirija boriće se 28 filmskih ostvarenja, dok će publika odlučivati o pobedniku međunarodne selekcije “Svet protiv uroka” između 37 filmova!

“Da kucnem u drvo” za filmske stvaraoce u petak u 18h pripremili smo tribinu o plasiranju filmova na festivalima i distribuciji kratkog metra na kojoj će govoriti filmski autori sa iskustvom kao i producenti televizijskih kuća i organizatori prestižnih filmskih festivala. Tokom trajanja festivala u holu Kulturnog centra Novog Sada publika će u pauzama moći da uživa u gifovima koje je za nas odabrao Gifest iz Subotice.

12038571_961012707303122_2291290152652736131_o

U subotu, poslednjeg dana oktobra, pre žurke zatvaranja i proglašenja pobednika “Da ne čuje zlo”, gledaćemo kratkometražne horor filmove. Stručni žiri u sastavu Milan Puzić, scenarista; Ognjen Glavonić, reditelj i Ivan Knežević, montažer u subotu će dodeliti nagradu za najbolji film na 13. Filmskom Frontu, a komisija za glasanje saopštiće odluku publike.

Da ne ureknem, tokom četiri dana trajanja Festivala publika će da se pomeri s mesta i pogleda preko 100 kratkih filmova, “da kucnem u drvo”, na tribini nešto i da nauči, a “da ne čuje zlo” i dobro da se provede.

Program možete preuzeti ovde Program-Fronta-2015.-final-finala

Za sve informacije i preuzimanje detaljnog programa Festivala posetite naš sajt filmskifront.org ili nas pronađite na fejsbuku, instagramu ili tviteru. #filmskifront #daneureknem

Festival je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, Grada Novog Sada, Ministarstva za kulturu i javno informisanje kao i od Kulturnog centra Novog Sada. DA NE UREKNEM, vidimo se na 13. Frontu!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: