Beogradski Novogodišnji Festival

U okviru manifestacije Beogradska zima tokom decembra će jedna od pet ključnih tačaka na kalendaru zabavnih dešavanja u prestonici biti novi i jedinstveni događaj - BEOGRADSKI NOVOGODIŠNjI FESTIVAL, koji će se održati od 18. do 30. decembra 2015. godine na Beogradskom sajmu.

Kao najlepši uvod u praznično slavlje BEOGRADSKI NOVOGODIŠNjI FESTIVAL biće centralno mesto najkvalitetnijih novogodišnjih sadržaja: zabave i druženja, klizališta, koncerata, predstava, zabavnih programa za decu i kupovine poklona i robe široke potrošnje po prazničnim cenama. Ulaz za sve posetioce je besplatan, a za posetioce manifestacije biće organizovan novogodišnji autobus koji će saobraćati od centra grada do Beogradskog sajma.

Najsadržajniji regionalni novogodišnji spektakl ponudiće zonu zabave sa velikim luna parkom i adrenalinskim avanturama u Hali 1, dok će se u Hali 2 na novou C odvijati raznovrsni dečji programi koje će voditi umetnici sa iskustvom u radu sa decom: Leontina, Minja Subota, Slobodan Boda Ninković, Milorad Mandić-Manda i Predrag Vuković- Peđolino. 

Dečje predstave igraće se svakodnevno u terminima 11:15 i 17 časova, dok će tokom vikenda odvijati u tri termina: od 12, 15 i 18 časova. Muzičko scenski programi izvodiće se svakodnevo u 18 časova. Uz organizovan prevoz, deca iz beogradskih vrtića će besplatno gledati predstave u kojima će učestvovati naši poznati glumci, trupe i ansambli iz cele Srbije, među kojima su: pozorište Pinokio, hor Čarolija, Dubravko Jovanović i trupa, baletski studii, folklorni ansambli, horovi, vokalne grupe i solisti Dečjeg Kulturnog centra Beograd.

U Hali 2 i Hali 1A biće ponuđen veliki izbor robe široke potrošnje i omiljenih brendova, a u hali 4 održavaće se Festival piva, proveren provod uz degustaciju raznovrsnih ukusa. 

Zonu zabave upotpuniće Ledeni atrijum u Hali 2 i klizalište koje će, za sve ljubitelje ledenog sporta, decu, tinejdžere i njihove roditelje, biti otvoreno duže od dva meseca, od 1. decembra 2015. do 10. februara 2016. godine. 

poster

Poput svetskih metropola koje se tokom praznika pretvaraju u prizore iz najlepših bajki i grad Beograd i prostor Beogradskog sajma tokom BEOGRADSKOG NOVOGODIŠNjEG FESTIVALA, biće ukrašeni raskošnim novogodišnjim ukrasima, svetiljkama i dekorisanim jelkama.

Beogradski sajam će se potruditi da svojim kapacitetima ponudi Beograđanima i gostima Beograda mesto i atmosferu u kojoj će moći da provedu nezaboravne trenutke druženja i opuštanja sa porodicom i prijateljima – BEOGRADSKI NOVOGODIŠNjI FESTIVAL. 

Sa očekivanom posetom od 200.000 ljudi za 13 dana, Beogradski sajam će nastaviti tradiciju Novogodišnjeg vašara koji je decenijama bio simbol novogodišnje zabave.

Kreiranje novog i prepoznatljivog događaja u budućnosti će privlačiti i inostrane goste i time doprinositi pozicioniranju Beograda kao atraktivne turističke destinacije. Prema istraživanjima, raznovrsne manifestacije najveći su motiv inostranim turistima za dolazak u našu zemlju. 

Manifestacija u organizaciji Grada Beograda, Turističke organizacije Beograda, Beogradskog sajma, Dečjeg Kulturnog centra Beograd i Centra Beogradskih Festivala (CEBEF) proizvod je ideje da se sinergijom sadržaja kreira događaj po meri čoveka u 21. veku, koji će popularizovati pozitivne sisteme vrednosti u društvu i tradicionalnim vidovima zabave dati novu dimenziju. Medijski sponzori su Alma Quatro i Naksi Radio.

MUZIČKI PROGRAM:

Petak 18.12. Veliko Otvaranje – LEGENDE
Subota 19.12. RNR mladi bendovi
Nedelja 20.12. RNR mladi bendovi

Ponedeljak 21.12. METEOR – Mega Tezga Orkestar 
(Beogradska noćna scena predstavlja 17 Veličanstvenih kafanskih heroja)
Utorak 22.12. Dejan Petrović Big Bend 
Sreda 23.12. Crne Mambe i Najda – (originalni bend Šabana Bajramovića pojačan Najdom i njegovim etno programom „Bilo jednom na Balkanu“)
Četvrtak 24.12. Bend Nikole Grbića Grbe program “Kafana je moja sudbina”
Petak 25.12. Bend Pece Jovanovića – od Kvake do Izlaza
Subota 26.12. Novica Zdravković – veče pesama Tome Zdravkovića
Nedelja 27.12. OĐILA i prijatelji

Ponedeljak 28.12. Mega Tezga Orkestar – METEOR
Utorak 29.12. ZVONKO BOGDAN
Sreda 30.12. Belgrade Old Stars koktel bend – žurka za kraj , sve od svih….

DOBRODOŠLI NA BEOGRADSKI NOVOGODIŠNJI FESTIVAL!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: